Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BMX'er, acteur en dichter lunchen met koning en koningin

BMX'er, acteur en dichter lunchen met koning en koningin

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag 26 genodigden ontvangen tijdens een zogeheten uitblinkerslunch. Het koningspaar ontving in Paleis Noordeinde Nederlanders die zich door een bijzondere prestatie wisten te onderscheiden, waaronder BMX'er Niek Kimman, acteur Fedja van Huêt en dichter Alfred Schaffer.

Van Huêt was aanwezig vanwege zijn Gouden Kalf voor Beste Acteur in De Veroordeling, en ook wereld- en olympisch kampioen BMX Niek Kimman, Stripschapsprijs-winnaar Henk van der Spoel en Spinozapremie-winnaar Jan van Hest schoven aan. Daarnaast zaten Alfred Schaffer, de winnaar van de P.C Hooftprijs voor beste dichter en Stef Biemans, die dit jaar de Zilveren Nipkowschijf voor beste programmamaker won, aan tafel in Den Haag. Goochelaar Hans Kazàn, die eerder per ongeluk al verklapte uitgenodigd te zijn, was aanwezig omdat hij dit jaar de Fred Kaps Award won, een belangrijke prijs voor illusionisten.

Willem-Alexander en Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Braspenning 3 dagen geleden
hebben ze niks beter te doen dan die flauwe kul

Meer uit Binnenland

Omar L. in hoger beroep: ik ben geen grote boef en onschuldig

SCHIPHOL (ANP) - Omar L. (31), die is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, zegt maandag in hoger beroep dat hij onschuldig is. L. staat bij het gerechtshof terecht voor de liquidaties van Eaneas Lomp in Krommenie en Chahid Yakhlaf in Kerkdriel, waarvan hij volgens het Openbaar Ministerie de opdrachtgever was. L. werd in juni 2019 ook veroordeeld voor drie moordpogingen.

15 minuten geleden
Quarantaine controleren bij voordeur niet te doen voor boa's

BAARN (ANP) - Het aan de voordeur controleren van mensen die in quarantaine zitten is niet te doen voor boa's. Handhaving bij mensen thuis is een taak van de politie, maar die heeft daar net als de boa-organisatie niet voldoende capaciteit voor. Bovendien worden er in de coronacrisis steeds meer handhavingstaken plotsklaps op het bordje van boa's geschoven. De grens is allang bereikt, aldus Richard Gerrits, voorzitter van de boa-vakbond BOA ACP.

33 minuten geleden
Meer geld naar hulp bij digitale zaken in bibliotheken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt de komende jaren 18 miljoen euro extra vrij voor hulp die bibliotheken bieden aan mensen die het lastig vinden de overheid via de digitale kanalen te bereiken. De vraag hiernaar is de laatste tijd toegenomen, onder meer door de CoronaCheck-app die nodig is voor bijvoorbeeld een bezoek aan een café of restaurant.

1 uur geleden
Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit seizoen uitgevoerd. In totaal strooiden de wagens 2,5 miljoen kilo zout over de snelwegen. De strooiwagens legden afgelopen nacht bijna 38.000 kilometer af.

3 uur geleden
Scholieren moeten mondkapjes gaan dragen

DEN HAAG (ANP) - Scholen moeten in ieder geval tot 18 december nieuwe coronamaatregelen treffen, zoals dat alle leerlingen mondkapjes moeten gaan dragen wanneer ze bewegen. Vanaf nu moeten scholieren onder de 12 jaar al thuisblijven bij milde klachten. Eerder hoefde dat alleen wanneer ze hoestten of koorts hadden.

6 uur geleden
Noord/Zuidlijn volgens studie groot succes, maar niet overal

AMSTERDAM (ANP) - De Noord/Zuidlijn in Amsterdam is een groot succes, melden Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam op basis van een vierjarige wetenschappelijke studie. Toch hebben bewoners in sommige buurten een "mindere beleving".

9 uur geleden
Prinses Beatrix terug naar Nederland na werkbezoek Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Prinses Beatrix heeft Curaçao weer verlaten. De prinses stapte zondagavond in het vliegtuig na haar vierdaagse werkbezoek aan het eiland.

11 uur geleden