Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bluesfestival Kwadendamme wint Zeeland Refinery Cultuurprijs

Bluesfestival Kwadendamme wint Zeeland Refinery Cultuurprijs

KWADENDAMME - De Zeeland Refinery Cultuurprijs 2021 gaat naar Bluesfestival Kwadendamme. De Borselse wethouder Marga van de Plasse verraste Peter Kempe zaterdagmiddag met de onderscheiding tijdens het festival Cultuur uit de Zak, waarvoor hij optrad in dorpshuis de Burcht in Kwadendamme. 

De jury kende de prijs toe aan het Bluesfestival, omdat het al bijna 30 jaar bestaat, een verbindende factor in de regio is, vele bezoekers er jaarlijks van genieten, veel vrijwilligers zich ervoor inzetten en beginnende bands een podium krijgen. ‘Wat begon als een lokaal festival is na 27 jaar een goed bezocht festijn’, aldus de jury. Bezoekers uit heel Nederland en België weten het meerdaagse muziekspektakel op de sportvelden van Kwadendamme te vinden. ‘Bij de laatste editie in 2019 waren de tickets binnen enkele dagen uitverkocht.’ 

Sinds 1998 is het een tweedaags festival met wel tien muziekgroepen, verdeeld over beide dagen. ‘Het werd elk jaar drukker en drukker, de mensen kwamen van heinde en verre om het festival te bezoeken. Velen bleven slapen in een tentje, dus het was bij de „buren”, waar gratis gekampeerd mocht worden, een vrolijke boel. In 1998 besloot de organisatie om ook iets binnen te doen, vooral als feestje voor de vrijwilligers die in mei tijdens het outdoorfestival altijd twee dagen lang volop in touw zijn. Vrijwilligers konden gratis naar binnen, maar ook andere belangstellenden waren welkom. Het sloeg gelijk aan.’ 

Inmiddels is het indoorfestival een jaarlijks terugkerend festival. In 2012 vond de twintigste editie plaats van het outdoorfestival, met veertien bands over twee dagen. ‘De tent is dan inmiddels gegroeid van 55 bij 15 meter, er is een buitenpodium, een ’night before’ in het plaatselijke café en er wordt op zondag een gospelmis gehouden in de kerk van Kwadendamme. De kracht van het festival is dat het, ondanks de 1200 bezoekers, toch kleinschalig blijft en dat er niet enkel gevestigde bluesbands op het podium staan, maar ook bands op het punt van „ontdekking”.’

Meer uit Beveland

Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

7 uur geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

11 uur geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

14 uur geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

1 dag geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

1 dag geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

1 dag geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

1 dag geleden