Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bluesfestival Kwadendamme is populairder dan ooit

Bluesfestival Kwadendamme is populairder dan ooit

KWADENDAMME - Ook na ruim een kwart eeuw staan Peter Kempe en Kees Wielemaker soms nog versteld van de kracht van hun Bluesfestival Kwadendamme. De kaarten voor de editie van komend weekend waren binnen een mum van tijd uitverkocht. "Geen idee waaraan het ligt", zegt Kempe.

De combikaarten en tickets voor de zaterdag waren in januari binnen een week op. De tickets voor de vrijdagavond waren niet veel later uitverkocht. Het meerdaagse muziekspektakel op de sportvelden van Kwadendamme, toe aan zijn 27e aflevering, lijkt populairder dan ooit. “Het is ongelooflijk”, zegt Peter Kempe, naast organisator boegbeeld van The Juke Joints.

Succes

Hij kan het succes moeilijk verklaren, al weet hij dat er niets mis is met het programma. Neem de vrijdagavond, die voor het eerst in de geschiedenis van het festival is uitverkocht. Met Engelsman Aynsley Lister staat er een grote naam op het podium. “Hij is de voorman van een stroming van veel jonge bluesmuzikanten. We merken dat veel mensen naar zijn show uitkijken.”

Reünie

Dat geldt zeker ook voor het optreden van The Strikes. Het is een reünie van de band rondom Big Pete, één van de beste mondharmonicaspeler van Europa. “Zij hebben zo’n vijftien jaar al eens bij ons gespeeld, maar Big Pete is op een gegeven moment zijn eigen weg gegaan. We komen hem, als we met The Juke Joints spelen, nogal eens tegen. Een paar jaar geleden heb ik al eens een balletje opgegooid over een reünie. Nu komt het er dan eindelijk van.”

Rory Gallagher

Over de zaterdag is Kempe net zo tevreden. De Marcel Scherpenzeel Band is zaterdagmiddag te zien. De muzikale erfgenaam van Rory Gallagher is populair bij het publiek in Kwadendamme. “Hij is een grote jongen, staat op podia in heel Europa.” West Weston’s Bluesonics staan na Scherpenzeel op het podium. “Iemand die veel te weinig op het vasteland is te zien”, zegt Kempe over de Engelsman.

Mali

Daarna volgen muzikante Dani Wilde, de lokale helden van The Juke Joints, de Amerikaan Dave Herrero en Mudvibe. Op het kleine Juke Joint Stage staan Ralph de Jongh en Louis Johnson and The Desert Wolf. Het is de band van Terneuzenaar Laurens Joënsen, die Mali-blues laat horen. “Het is wat anders, maar heel leuk dat we zoiets kunnen brengen.”

Uitverkocht

Het festival begint officieus al op donderdag met optredens in ‘s Lands Welvaren en eindigt zondag met een blues- en gospelmis in de Bonifaciuskerk in Kwadendamme. Daar werken het Eliak Gospelkoor en Dani Wilde aan mee. Alle kaarten voor de vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht.

Meer uit Beveland

Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

18 uur geleden
Alternatieve hardloopwedstrijd op Koningsdag in Goes-Zuid

GOES - Op zaterdag 27 april organiseert Jan Roose een hardloopwedstrijd in Goes-Zuid. Niet zomaar een gewone hardloopwedstrijd, maar een hardloopomnium. Dat is een samengestelde wedstrijd met 3 onderdelen over relatief korte afstanden. Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten en zo wordt er een uitslag gemaakt. Voor vrouwen en mannen en bij voldoende animo jeugd t/m 13 jaar is er een apart klassement.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Een bruggenhoofd in de Oostvest

We hebben in de vesten drie eilandjes, een rijk bezit. Bij de Westerkerk, in het noordelijk deel van de Westvest en deze op de foto: in de Oostvest. Dit is van de drie het grootst, het minst onderhouden en - vanwege dat laatste - het allermooist. Maar daar hebben we het nog wel over...

1 dag geleden
Een persoon naar het ziekenhuis na ongeluk op de Drieweg (N665)

NISSE - Bij een ongeluk op de Drieweg (N665) in de buurt van Nisse is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. Dit gebeurde bij een botsing tussen een motorrijder en een automobilist. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

2 dagen geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

2 dagen geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

3 dagen geleden