Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bluesclub The Lane maakt een doorstart in Middelburg

Bluesclub The Lane maakt een doorstart in Middelburg

MIDDELBURG - Bluesclub The Lane, voorheen gevestigd in Oostburg, krijgt een nieuw leven in café De Croone aan de Vlasmarkt in Middelburg. Vanaf deze maand organiseert de club daar weer regelmatig bluesconcerten. De reeks wordt afgetrapt door Kees Schipper en Bert Brouwers.

Bluesclub The Lane werd eind 2008 opgericht door een groep bluesliefhebbers die graag in café Penny Lane in Oostburg vertoefden en wilden laten zien dat er naast rock en metal nog meer te beleven viel. De club bestaat uit liefhebbers van alle vormen van bluesmuziek. Organisatoren en bestuursleden Kees Petiet en Ton Marchand leggen uit: “het streven is om maandelijks een blues-avond te organiseren in café De Croone in Middelburg. Een van de basisprincipes van de club is het bieden van kwaliteit. Sinds de oprichting hebben al heel wat artiesten op het podium van Bluesclub The Lane gestaan. Reken maar dat we daar trots op zijn! Bij ons komen alle aspecten van de blues gedurende het jaar aan bod: van pittige Texas blues tot stevige blues rock en van akoestische Mississippi blues tot singer/songwriters. Kortom: voor ieder wat wils.”

Toen een paar bestuursleden verhuisden uit Oostburg, maar wel verder wilden met de blues club besloten ze op zoek te gaan naar een nieuwe locatie om de concerten voort te kunnen zetten. Petiet en Marchand: “Aanvankelijk was de doorstart al gepland voor maart 2020, maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten.” Nu komt het tweede leven er dus alsnog, in Middelburg, in café De Croone. De club is nu toe aan het eerste concert op deze locatie: Kees Schipper en Bert Brouwers spelen er op dinsdagavond 16 november vanaf 20.00 uur. De eigenaar van het café, Adrie De Quillettes, ontvangt de club met open armen. “We zijn een echt muziekcafé. We staan hier op open voor vrijwel alle muziekstijlen, en zeker ook voor de blues. Dit wordt genieten hoor!” 

Kees Schipper is vanaf z’n twaalfde muzikaal in de weer en voorgoed verknocht aan de blues toen hij het nummer Statesboro Blues van Taj Mahal hoorde. Zijn muzikale smaak is in de loop der jaren uitgebreid naar meerdere stijlen, zoals Bluesrock, Rhythm & Blues en Country. Blues blijt echter zijn grootste liefde. Hij treedt sinds 2018 regelmatig op met de fantastische gitarist Bert Brouwers. Nu dus ook weer, in Middelburg.

Meer informatie over Bluesclub The Lane en het programma voor 2021/2022 op http://bluesclubthelane.nl.

Meer uit Middelburg

Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

1 dag geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

4 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

4 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

4 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

6 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 week geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

1 week geleden