Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

Volgens de ingewijden wordt nog gesproken over de exacte hoogte van het pakket en kan het uiteindelijke bedrag dus nog veranderen. Sommige economen schatten dat er wel 30 miljard euro aan steun nodig is om de Duitse economie vooruit te helpen. De Duitse economie gaat onder meer gebukt onder de afzwakkende wereldhandel waardoor de export onder druk staat.

Onlangs verlaagde het Duitse ministerie van Economische Zaken nog de groeiverwachting voor dit jaar naar slechts 0,2 procent, van een eerder voorspelde 1,3 procent. Duitsland is de grootste economie van Europa en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

Meer uit Financieel

Aandelenbeurzen in New York op winst na nieuwe inflatiecijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omhoog na Amerikaanse inflatiecijfers die grotendeels in lijn waren met de verwachtingen. De voor centrale bankiers belangrijke kerninflatie, waarin de sterk schommelende prijzen van energie en voeding niet worden meegenomen, daalde voor het eerst in zes maanden.

23 minuten geleden
Verkoop PlayStation 5 stuwt Nederlandse gameomzet

AMSTERDAM (ANP) - De totale omzet van de Nederlandse videogamebranche is vorig jaar met 20 procent gestegen tot 1,5 miljard euro. Deze sterke groei komt vooral door de toenemende verkoop van PlayStation 5-consoles. Dat meldt Videogames Federatie Nederland (VGFN), een brancheorganisatie van Nederlandse videogame-uitgevers.

40 minuten geleden
DNB financiert projecten voor bewustzijn slavernij op Aruba en Saba

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) geeft 570.000 euro aan Aruba voor de restauratie van museum Fort Zoutman, als bijdrage aan het bewustzijn over het slavernijverleden. "In het museum wordt het thema trans-Atlantische slavernij verder uitgewerkt", meldt de centrale bank. Daarnaast maakt DNB 500.000 euro over aan Saba, voor projecten op het gebied van het slavernijverleden op het eiland.

1 uur geleden
Duitse luchthavens verwachten 2 miljoen reizigers voor EK voetbal

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse luchthavens maken zich op voor grote drukte door het Europees kampioenschap voetbal dat in juni begint in Duitsland. Vliegveldbrancheorganisatie ADV verwacht 2 miljoen reizigers die voor het EK naar het land komen. Om die voetbalfans te vervoeren worden ruim vijfhonderd extra vluchten uitgevoerd.

1 uur geleden
China fel in verzet na 'pesterijen' van de VS met tariefverhoging

BEIJING (ANP/RTR) - De Chinezen uiten steeds feller kritiek op de Verenigde Staten, na de bekendmaking van Amerikaanse importheffingen op een groot aantal Chinese producten dinsdag. "Dit bewijst dat sommigen in de VS hun verstand beginnen te verliezen", stelt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi. "Het verhogen van de Amerikaanse tarieven op Chinese goederen toont zwakte, geen kracht. Het is de typischte vorm van pesten in de wereld van vandaag", voegt hij eraan toe.

2 uur geleden
Reclameruimte NPO rond EK voetbal zo goed als uitverkocht

HILVERSUM (ANP) - De reclameblokken op de publieke omroep rond het EK voetbal van komende zomer zijn al zo goed als uitverkocht. Dat meldt de Stichting Etherreclame (Ster), die de reclameruimte voor de NPO verkoopt. "Een EK of WK is altijd een zeer interessant podium voor bedrijven. Maar door de nabijheid van het evenement in Duitsland was de inschatting dat die interesse alleen maar sterker zou zijn", laat een woordvoerster weten. Die verwachting is nog eens overtroffen.

3 uur geleden
IEA stelt verwachtingen olievraag 2024 neerwaarts bij

PARIJS (ANP/AFP) - Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de wereldwijde vraag naar olie in 2024 minder snel zal groeien dan eerder gedacht. Dat is het gevolg van een verminderde vraag in het eerste kwartaal van dit jaar, veroorzaakt door een zachte winter en een daling van het aantal dieselauto's wereldwijd.

3 uur geleden