Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloomberg: eigenaar parfumerieketen Douglas onderzoekt beursgang

Bloomberg: eigenaar parfumerieketen Douglas onderzoekt beursgang

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - Investeringsbedrijf CVC Capital Partners onderzoekt de mogelijkheden van een beursgang van parfumerieketen Douglas. De waarde van het Duitse winkelbedrijf, dat in Nederland meer dan honderd vestigingen heeft, zou daarbij worden geschat op ruim 7 miljard euro, melden bronnen aan persbureau Bloomberg.

CVC Capital Partners, dat sinds 2015 eigenaar is van Douglas, werkt volgens ingewijden samen met de onafhankelijke adviseur Rothschild & Co om de opties te onderzoeken van een mogelijke beursintroductie van de parfumerieketen in 2024. De voorkeur zou daarbij uitgaan naar een notering aan de beurs in Frankfurt.

De bronnen benadrukken wel dat het onderzoek nog aan de gang is en er nog geen definitieve beslissingen zijn genomen. Ook hangt de waardering en timing van de beursgang af van de omstandigheden op de aandelenmarkten, de vraag van investeerders en de prestaties van het bedrijf. Vertegenwoordigers van CVC en Rothschild wilden niet reageren op de plannen. Een woordvoerder van Douglas was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Eerdere overweging

Douglas, dat wordt geleid door de Nederlandse topman Sander van der Laan, heeft in de afgelopen jaren al vaker een terugkeer naar de beurs overwogen. Zo maakte het bedrijf in 2015 bekend weer naar de beurs te zullen gaan. Enkele dagen na die aankondiging kocht CVC het bedrijf echter van investeerder Advent International en de oprichtersfamilie Kreke voor ongeveer 2,8 miljard euro. Advent had het verlieslatende Douglas in 2013 van de beurs in Frankfurt gehaald.

In 2020 deden ook al geruchten de ronde dat CVC het bedrijf weer naar de beurs zou willen brengen. Douglas heeft ongeveer 1800 winkels in Europa en behaalde in het boekjaar 2022 een omzet van 3,7 miljard euro.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden