Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloksjop bedient de hele wereld met Lego

Bloksjop bedient de hele wereld met Lego

GOES - Een wens bij de Bloksjop in Goes is een museum beginnen op de zolder. Ze hebben namelijk ontzettend veel nieuwe en tweedehands Lego te koop, maar ook oude en andere bijzondere Lego om te laten zien. “Zoals houten Lego, waarmee het allemaal begon”, vertelt begeleider Joop.

Het gaat goed met de Bloksjop, die sinds kort weer van maandag tot en met vrijdag geopend is voor bezoekers. Via de webshop verkopen ze Lego aan klanten over de hele wereld en de steentjes worden regelmatig met kilo’s tegelijk aangeboden aan de deur door mensen die ervanaf willen. Dan komt een nauwkeurig en efficiënt proces van beoordelen, schoonmaken, sorteren, inpakken, opslaan, meermaals controleren en documenteren op gang. “Ieder type steentje heeft een naam en die vind je hier in dozen op alfabetische volgorde”, legt Joop uit. 

Overal is over nagedacht, van de in- en verkoopprijzen tot het digitaal volgen van de bezorging. Er is zelfs een fotohoek om studiofoto’s te maken voor op de verpakking als de originele Lego-doos niet meer gebruikt kan worden. Donderdag beleefden de medewerkers een mijlpaal: een record-order door één persoon à 750 euro. “Een bestelling van acht pagina’s aan bricks en plates“, vertelt medewerkster Barbara over de hoeveelheid blokjes en platte steentjes. Gelukkig hoefde ze die niet allemaal in haar eentje bij elkaar te zoeken. “Ik vind het wel een mooie uitdaging om al die soorten Lego te vinden. Het is hier één grote speeltuin. En waar al die bestellingen naartoe gaan in de wereld...”

Meer uit Beveland

Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

53 minuten geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

58 minuten geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

6 uur geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

6 uur geleden
Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

8 uur geleden
Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

1 dag geleden
Twee motorrijders met elkaar in botsing op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp

NIEUWDORP- Bij een ongeval op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp zijn twee motorrijders gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Beide motorrijders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

1 dag geleden