Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blokker zet met koffiecups eerste stap op foodmarkt

Blokker zet met koffiecups eerste stap op foodmarkt

AMSTERDAM (ANP) - Blokker waagt zich vanaf maandag voor het eerst aan de verkoop van voedingswaren onder het eigen merk. De winkelketen, vooral bekend als verkooppunt voor huishoudelijke artikelen, verkoopt voortaan ook koffiecups.

Een woordvoerster legt uit dat Blokker de verkoop van de cups vooral als mooie aanvulling op het bestaande assortiment ziet. Zo verkoopt het winkelbedrijf sinds vorig jaar ook koffiecupmachines van het huismerk.

Concrete plannen om nog meer voedingswaren naast de emmers, dweilen, opbergboxen of scheerapparaten aan te bieden heeft Blokker nog niet. "Als zich iets interessants op dat vlak voordoet, kunnen we dat altijd doen. Maar dat is nu nog niet aan de orde."

In het najaar van 2020 opende Blokker wel een vestiging waar ook broodjes en afhaalbroodjes werden verkocht, maar dit was slechts een proefproject. Met de afkondiging van de harde lockdown in december was deze winkel in Zaandam bovendien een kort leven beschoren.

De aluminium capsules Blokker werken niet alleen in de eigen apparaten, maar bijvoorbeeld ook in die van Nespresso. De koffiecups zijn ook gecertificeerd door duurzaamheidsorganisatie Rainforest Alliance waar het bekende koffiemerk van Nestlé mee samenwerkt.

Blokker wil vooral op prijs concurreren met de Nespresso-cups. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van supermarkten, die ook al goedkopere huismerken voor koffiecups verkopen.

Meer uit Financieel

Ticketmaster-moeder Live Nation zakt op beurs na aanklachtgerucht

NEW YORK (ANP) - Live Nation Entertainment stond dinsdag tussen de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het moederbedrijf van kaartverkoper Ticketmaster heeft de aandacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat volgens zakenkrant The Wall Street Journal van plan is het bedrijf aan te klagen. Zo zou Ticketmaster naar verluidt zijn marktpositie misbruiken om concurrentie te ondermijnen. Het aandeel verloor 7,6 procent.

20 minuten geleden
Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden "zolang als nodig is", zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington.

2 uur geleden
Vakbond dreigt met vierdaagse staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN (ANP) - Honderden medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen vanaf 29 april vier dagen lang het werk neer te leggen op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens vakbond PCS zijn zij het niet eens met veranderingen in hun roosters, waardoor onder meer zo'n 250 werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

2 uur geleden
Boeren betogen in Brussel tegen mestbeperking en dreigen met meer

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren hebben in Brussel actie gevoerd tegen mestregels die de komende tijd strenger worden. Ze kwamen ditmaal niet met de tractor, maar met de bus. Het protest verliep ordelijk.

4 uur geleden
Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

4 uur geleden
Frans luxebedrijf LVMH ziet omzet minder hard groeien

PARIJS (ANP) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk groeien. Dit kwam doordat rijke consumenten hun uitgaven aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac terugschroefden.

4 uur geleden
Verkoopgolf op negatief Damrak, ArcelorMittal zakt 7 procent

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenkoersen op het Damrak gingen dinsdag over een breed front omlaag, vooral door groeiende zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op de aanval van Iran. ArcelorMittal kreeg een koersverlies van 6,9 procent te verwerken nadat Deutsche Bank het staalconcern van zijn kooplijst had gehaald.

4 uur geleden