Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bloemenboten en -schalen verdwijnen uit stadsbeeld Middelburg

Bloemenboten en -schalen verdwijnen uit stadsbeeld Middelburg

MIDDELBURG - Dit jaar hangt de gemeente Middelburg bloembakken aan de bruggen in de binnenstad. Langs de toegangswegen en zichtlocaties worden bloemenranden ingezaaid. Dit heeft de gemeente in het afgelopen jaar op enkele plekken uitgeprobeerd. Die proef wordt nu verder uitgebreid. Met de toevoeging van deze groene aankleding neemt de gemeente afscheid van enkele vertrouwde groenaccenten, namelijk de boten, bakken en schalen met bloemen langs de toegangswegen.

In de week van 9 mei worden de boten, bakken en schalen opgeruimd. De gemeente meldt dat de boten in slechte staat verkeren en dat de bakken ook aan het einde van hun levensduur zijn. Daarnaast is voor de gemeente steeds lastiger de boten en schalen  te onderhouden op een manier die arbo-technisch ook verantwoord is. “Naast de esthetische waarde dragen de bloemenranden bij aan klimaatadaptatie en de biodiversiteit in de stad. Met de bloembakken aan de bruggen en bloemenranden houdt Middelburg zijn fleurige uitstraling”, aldus de gemeente.

Meer uit Middelburg

Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

15 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

15 uur geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

18 uur geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

18 uur geleden
Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

22 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

22 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

23 uur geleden