Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blik op groei bij Air France-KLM in normaal moeilijk kwartaal

Blik op groei bij Air France-KLM in normaal moeilijk kwartaal

PARIJS (ANP) - Als luchtvaartconcern Air France-KLM vrijdag de boeken opent, zullen beleggers vooral letten op de groei bij het bedrijf. Hoewel het eerste kwartaal in de luchtvaart een moeilijke periode is, zo net na de feestdagen maar voor het zomerseizoen, wordt toch verwacht dat KLM en de Franse zustermaatschappij Air France meer passagiers hebben vervoerd. Dat komt vooral omdat de luchtvaart nog steeds herstellende is van de coronaperiode.

Ondanks de hoge inflatie was er het afgelopen jaar al meer vraag dan de luchtvaartmaatschappijen aankonden. Daarbij komt ook de heropening van China nog, een belangrijke markt voor Air France-KLM. Het wekelijkse aantal vluchten naar het Aziatische land wordt dan ook opgevoerd. Hierbij is de concurrentie van Chinese maatschappijen wel moordend. Zij kunnen de kosten lager houden en de vliegtijd korter omdat ze nog over Rusland heen kunnen vliegen. Europese maatschappijen kunnen dat door sancties niet meer.

Ook zal gekeken worden naar de problemen bij Transavia en of die een deuk maken in de verwachtingen voor het lopende kwartaal. De budgetdochter van KLM groeide het afgelopen jaar hard, maar heeft door problemen met vliegtuigen de laatste weken al tientallen vluchten moeten annuleren. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Air France-KLM meer verdient aan de langeafstandsvluchten dan aan de vakantievluchten van Transavia.

Meer uit Financieel

Lidl haalt zonnebrandcrème uit winkels na kritiek Consumentenbond

HUIZEN (ANP) - Supermarktketen Lidl haalt een van zijn zonnebrandcrèmes uit de schappen na een test van de Consumentenbond. De organisatie raadde mensen af de crème te gebruiken omdat die na tests een lagere beschermingsfactor had dan op de verpakking stond.

12 minuten geleden
Kleine beleggers zetten GameStop opnieuw hoger op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computerspellenverkoper GameStop schoot dinsdag verder omhoog op de aandelenbeurzen van New York. Kleine beleggers lijken elkaar opnieuw aan te sporen om weer in het aandeel te stappen. GameStop was een van de bedrijven die begin 2021 sterk op en neer bewoog door de zogenoemde Reddit-rally. Particuliere beleggers op dat berichtennetwerk moedigden elkaar toen aan om massaal in dat bedrijf te stappen. De beurswaarde van GameStop schoot daardoor omhoog en beleggingsfondsen die speculeerden op een koersdaling leden voor miljarden aan verliezen.

20 minuten geleden
Technieksector ziet emissievrije zones niet zitten

WOERDEN (ANP) - De technieksector, de branche met de meeste bestelbussen op de weg, maakt zich "grote zorgen" over de invoering van de zero-emissiezones. Als de plannen doorgaan mag een groot aantal bestelauto's met een verbrandingsmotor vanaf volgend jaar veel binnensteden niet meer in. Maar volgens brancheorganisatie Techniek Nederland zijn er onvoldoende laadpalen, door het overvolle stroomnet. Hierdoor is het ook moeilijk om een verzwaarde elektriciteitsaansluiting te krijgen.

30 minuten geleden
Havenbedrijf Rotterdam en vliegveld werken aan schonere luchtvaart

ROTTERDAM (ANP) - Het Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport gaan samenwerken voor het gebruik van duurzamere vliegtuigbrandstoffen op vliegvelden. Met de samenwerking willen het havenbedrijf en de luchthaven dat Rotterdam een kennisgebied wordt voor het verduurzamen van de luchtvaart in Europa. De opgedane kennis en ervaring moeten bruikbaar worden voor grotere luchthavens als Schiphol.

34 minuten geleden
AI-startup Anthropic brengt ChatGPT-concurrent Claude naar Europa

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - AI-bedrijf Anthropic stelt zijn chatbot Claude nu ook beschikbaar in Europa. Claude staat te boek als concurrent van ChatGPT, de chatbot van OpenAI die voor een wedloop tussen techbedrijven op het gebied van geavanceerde kunstmatige intelligentie zorgde.

50 minuten geleden
Lichte groei economie verwacht, nog geen 'uitbundig' 2024

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie is naar verwachting in het eerste kwartaal licht gegroeid ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar, gedragen door de bestedingen van met name de overheid en ook huishoudens. Dat denken economen. Ook voor heel 2024 wordt op groei gerekend, maar "uitbundig" zal die nog niet zijn door de zwakte bij onder meer investeringen en woningbouw.

1 uur geleden
Ontwikkelaar Tornado Cash moet dik vijf jaar cel in om witwassen

DEN BOSCH (ANP) - Een 31-jarige Rus uit Amstelveen is door de rechter in Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en vier maanden voor het witwassen van miljarden dollars aan cryptovaluta. Hij ontwikkelde Tornado Cash, een softwaretool waarmee in totaal meer dan 2 miljard dollar is witgewassen.

1 uur geleden