Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blik beleggers Amsterdam op kwartaalcijfers PostNL

Blik beleggers Amsterdam op kwartaalcijfers PostNL

AMSTERDAM (ANP) - De blik van beleggers op de beurs in Amsterdam is maandag onder meer gericht op de kwartaalcijfers van post- en pakketbezorger PostNL. Het bedrijf verhoogde zijn verwachtingen en zei dat de resultaten in het tweede kwartaal beter waren dan het zelf had gedacht. Dat komt onder meer doordat PostNL de afgelopen maanden meer pakketten heeft verwerkt.

PostNL gaat nu voor dit jaar uit van een winst tussen de 100 miljoen en 130 miljoen euro. Dat is het resultaat voor aftrek van rente en belastingen. Eerder lag die bandbreedte nog tussen de 70 miljoen en 100 miljoen euro. Verder heeft het bedrijf de verwachte kosten voor de eerder aangekondigde reorganisatie bijgesteld van 20 miljoen naar 10 miljoen euro.

"We zijn blij dat we de verwachtingen voor het tweede kwartaal op rij hebben overtroffen", aldus PostNL-topvrouw Herna Verhagen in een toelichting op de cijfers. Volgens haar is de hoeveelheid verwerkte pakketten eerder dan verwacht gegroeid. "Vooral de volumes van internationale klanten overstegen het niveau van vorig jaar."

Heijmans

Bouwer Heijmans maakte bekend aan de slag te gaan met de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen op de TU Delft. Het ‘Physics’-pand zal naar verwachting in 2027 in gebruik worden genomen. Het bouwproject heeft een waarde van circa 130 miljoen euro voor Heijmans.

In Frankfurt kwam Siemens Energy met cijfers. Het Duitse energiebedrijf kampt met aanhoudende en kostbare problemen met zijn Spaanse windturbinetak Siemens Gamesa. Siemens Energy verwacht daardoor miljarden aan verliezen te lijden en gaat nu die activiteiten tegen het licht houden. In november moeten dan details gemeld worden over de plannen.

Euro- en oliekoers

De AEX-index in Amsterdam sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 772,71 punten. De Midkap klom 0,9 procent tot 918,09 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt wonnen tot 0,8 procent. Op Wall Street waren minnen tot 0,5 procent te zien.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde maandagochtend 0,2 procent tot 82,69 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 86,13 dollar per vat. De euro was 1,0982 dollar waard, tegen 1,1037 dollar bij het Europese beursslot op vrijdag.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

12 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

15 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

17 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

19 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden