Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Blijf Thuis!: Woodworks bezingt de coronamaatregelen

Blijf Thuis!: Woodworks bezingt de coronamaatregelen

VLISSINGEN - De Vlissingse muzikant Hans van der Werf heeft met zijn band Woodworks een aanstekelijk lied opgenomen waarin hij de coronamaatregelen bezingt: Blijf Thuis! 

Het lied kent een opmerkelijke ontstaansgeschiedenis. Van der Werf was onderweg naar Middelburg om zijn zoontje op te halen en zag langs de A58 borden staan met het dwingende advies: Blijf Thuis! “Ik heb grote moeite met alle maatregelen. Voor mij als muzikant is het allemaal zeer ingrijpend”, zegt Van der Werf, die door de coronacrisis werkeloos thuis zit. De boodschap bleef in zijn hoofd hangen en toen hij even later de afslag Middelburg naderde bleef hij Blijf Thuis! herhalen als een mantra op het ritme van de richtingaanwijzer. Hij kreeg meteen inspiratie voor het eerste couplet dat hij direct inzong op zijn dictafoon: “In deze zogenoemde pandemie / ‘we doen het samen’ maar zo is ‘t niet / theaters, festivals, horeca gesloten / serieus alles gaat helemaal naar de klote”. 

De volgende dag had Van der Werf zijn tekst klaar. “Ik heb het voorgespeeld aan de rest van de band en iedereen was meteen enthousiast”. In anderhalve week tijd namen ze het nummer op en maakten ze een videoclip. Van der Werf hoopt dat zijn tekst weer snel achterhaald is en hij weer kan optreden. Dat gaat nu maar zeer mondjesmaat. “Ik heb nu een aantal keer hele kleinschalige optredens gehouden ‘onder de klep’ van mijn busje. Dat kan coronaproof en zeker nu het mooi weer wordt is het een mooi alternatief, maar het liefst speel ik weer gewoon live met mijn band”. Blijf Thuis! is vooralsnog te beluisteren op youtube en de facebookpagina van Woodworks en vanaf volgende week ook op Spotify en iTunes.

Meer uit Vlissingen

Bedrijventerrein Vrijburg krijgt glasvezel

VLISSINGEN - Bedrijventerrein Vrijburg krijgt een glasvezelnetwerk. In totaal wordt 3 kilometer gegraven en wordt ruim 18 kilometer aan glasvezel uitgerold om bedrijven te voorzien van een aansluiting. Dit meldt Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP.

1 uur geleden
Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

1 dag geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

2 dagen geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

2 dagen geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

2 dagen geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

3 dagen geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

3 dagen geleden