Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bioscopen volgens ABN AMRO pas in 2023 terug op pre-coronaniveau

Bioscopen volgens ABN AMRO pas in 2023 terug op pre-coronaniveau

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse bioscopen zijn hun coronadip voorlopig waarschijnlijk nog niet te boven. Dat denken deskundigen van ABN AMRO. De bank voorziet dat de branche wat betreft omzet pas in 2023 weer op het niveau van 2019 zit.

Na een zware periode krabbelen bioscopen inmiddels wel weer langzaam op. Dat is volgens ABN AMRO onder andere te danken aan het succes van de nieuwe James Bond-film die eind september in de Nederlandse bioscopen in première ging.

Toch zit de branche dit jaar tot nu toe nog fors onder de omzet van vorig jaar rond deze tijd. Dit komt vooral door de verplichte sluiting in de eerste vijf maanden, wat voor een enorme omzetderving heeft gezorgd. ABN AMRO denkt niet dat dit omzetverlies in de rest van dit jaar nog goed kan worden gemaakt.

Wat ook meespeelt is dat de bioscopen kampen met toenemende concurrentie van streamingdiensten als Netflix. Dat soort diensten zijn juist flink populairder geworden tijdens de lockdownperiodes. Maar ABN AMRO denkt dat een groot deel van de mensen toch nog steeds een voorkeur heeft voor het zien van een nieuwe film in de bioscoop. Jongeren blijven bijvoorbeeld graag naar de bioscoop gaan omdat het een relatief goedkoop uitje is, aldus de bank. De kenners van ABN AMRO raden de branche wel aan onderscheidend te blijven. Dat zou kunnen door te investeren in zaken als sfeer, service en beleving in beeld en geluid.

Meer uit Binnenland

Meer loon voor medewerkers hbo

UTRECHT (ANP) - Werkenden in het hoger beroepsonderwijs (hbo) krijgen de komende tijd op verschillende tijdstippen meer loon. Per 1 juli gaat het salaris met 3 procent omhoog en op 1 januari nog eens met 4 procent. In oktober komt er nog eens twee keer een los bedrag van 485 euro bij, aan het begin en aan het eind van de maand.

39 minuten geleden
Oproep organisaties: geen Bosma bij herdenking slavernijverleden

AMSTERDAM (ANP) - Verscheidene organisaties en personen vragen de Tweede Kamer, de gemeente Amsterdam en het NiNsee om niet Kamervoorzitter Martin Bosma maar een vervanger te sturen naar de herdenking van het slavernijverleden op 1 juli. Volgens de organisaties "onteert" Bosma de plechtigheid, gezien zijn uitspraken uit het verleden.

1 uur geleden
Veel regen verwacht dinsdag, wateroverlast mogelijk in zuidoosten

HOUTEN (ANP) - Een intensief regengebied dat dinsdag over Nederland trekt, zorgt voor veel regen en mogelijk ook onweer, vooral in het zuidoosten. Weeronline waarschuwt voor lokale wateroverlast, hoge waterstanden in lokale rivieren en een extra drukke avondspits.

1 uur geleden
Onderzoek: minder dan helft Nederlanders geïnteresseerd in nieuws

HILVERSUM (ANP) - De interesse in nieuws onder Nederlanders is het afgelopen jaar gedaald tot 49 procent. In coronajaar 2021 was dat nog 64 procent en in 2023 kwam het uit op 51 procent. Dit blijkt uit het Digital News Report (DNR) dat het Reuters Institute for the Study of Journalism jaarlijks in Nederland publiceert in samenwerking met het Commissariaat voor de Media (CvdM).

2 uur geleden
A9 weer helemaal vrij na werkzaamheden

AMSTERDAM (ANP) - De A9 is tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht weer vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat. De weg was dit weekend in beide richtingen afgesloten om werkzaamheden aan de Schipholbrug. Die liepen door harde wind uit, waardoor de snelweg ook maandagochtend nog dicht was.

3 uur geleden
A9 richting Amstelveen weer vrij, veel file rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A9 is tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht in de richting van Amstelveen weer vrij, meldt Rijkswaterstaat. In de richting Alkmaar blijft de weg nog tot na de ochtendspits dicht. Rijkswaterstaat voerde afgelopen weekend werkzaamheden uit aan de Schipholbrug. Door harde wind duurden die langer dan verwacht.

4 uur geleden
A9 bij Schipholbrug richting Schiphol tot 10.00 uur dicht

AMSTERDAM (ANP) - De snelweg A9 ter hoogte van de Schipholbrug in de richting Schiphol blijft nog tot maandagochtend 10.00 uur dicht. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. In de andere richting moet de A9 weer rond 08.00 uur open gaan.

6 uur geleden