Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bioscoopketen AMC staat op omvallen door crisis

Bioscoopketen AMC staat op omvallen door crisis

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bioscoopketen AMC Entertainment staat op omvallen. De grootste keten van filmzalen ter wereld heeft snel 750 miljoen dollar nodig om zijn voortbestaan te kunnen garanderen. Anders zou het wel eens einde oefening kunnen zijn.

AMC heeft wereldwijd circa 1000 bioscopen en is goed voor meer dan 11.000 bioscoopschermen wereldwijd. Via de keten Odeon is AMC ook in veertien Europese landen actief, maar niet in Nederland. Zonder nieuw geld is de kas van AMC volgende maand leeg.

Om levensvatbaar te blijven volgend jaar wil het bedrijf meer aandelen gaan uitgeven. Ook zou naar Europese geldschieters worden gekeken en wordt met potentiële investeerders gesproken. AMC onderhandelt onder meer met verhuurders over uitstel of kwijtschelding van verplichtingen.

Hard geraakt door crisis

Bioscoopketens wereldwijd worden hard geraakt door de crisis. In verschillende landen moesten filmzalen verplicht dicht. Daarnaast zakten de bezoekersaantallen in doordat bezoekers geen risico wilden nemen om besmet te raken. De situatie werd nog erger toen filmstudio's besloten om grote filmreleases uit te stellen, waarmee nog meer klanten wegbleven.

AMC ziet de bezoekersstroom in vierde kwartaal van dit jaar met 92 procent dalen in vergelijking met een jaar eerder. Eerder werd al besloten om een aantal bioscopen te sluiten. In grote steden als de New York en Los Angeles is het nog niet gelukt filmzalen weer te heropenen.

Meer uit Financieel

Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

9 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

14 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

16 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

17 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

18 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

19 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

20 uur geleden