Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bioscoopketen AMC blijft gemoederen op Wall Street bezighouden

Bioscoopketen AMC blijft gemoederen op Wall Street bezighouden

NEW YORK (ANP) - Bioscoopketen AMC Entertainment stond ook donderdag in de schijnwerpers bij beleggers op Wall Street. De onderneming, die een dag eerder haar beurswaarde nog zag verdubbelen, diende een aanvraag in bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC voor de verkoop van bijna 12 miljoen aandelen op termijn. Het aandeel kelderde meer dan 16 procent, waar het er voorbeurs eerder op leek dat het zijn opmars zou voortzetten.

AMC waarschuwde in het document voor investeringen in het bedrijf als gevolg van recente koersschommelingen. Die zouden geen verband houden met de onderliggende activiteiten. AMC is namelijk een van de zogeheten Reddit-aandelen, vernoemd naar internetforum Reddit waar de beleggers elkaar ertoe aanzetten massaal bepaalde stukken op te kopen. Particuliere beleggers zetten de beurswaarde van het bedrijf eerder dit jaar ook al fors hoger en zadelden daardoor professionele beleggers die speculeren op een koersdaling, zogeheten shortsellers, op met forse verliezen.

ExxonMobil zakte 0,6 procent. Het olie- en gasconcern moet een derde bestuurder toestaan van de activistische aandeelhouder Engine No.1. Met een kwart van de bestuurszetels in handen kan Energie No.1 het concern verder onder druk zetten om een duurzamere koers te gaan varen.

Tesla

Ook Tesla staat weer in de belangstelling. De onderneming heeft honderden auto's van het type Model 3 die naar China waren verscheept weer teruggeroepen. Dit vanwege problemen met ofwel de gordel ofwel de banden. De laatste tijd heeft Tesla in China en de VS al tienduizenden auto's terug naar de garage geroepen. Het aandeel Tesla verloor 0,8 procent.

Verder reageerden beleggers op de nieuwste cijfers over de WW-aanvragen, die lager uitvielen dan verwacht. Uit het banenrapport van loonstrookverwerker ADP bleek verder dat de aanwas van nieuwe banen in het Amerikaanse bedrijfsleven veel groter was dan de gemiddelde verwachting.

Inflatie

Ook de zorgen over de inflatie houden de markten in hun greep. Nieuwe geopolitieke spanningen doen de vooruitzichten voor de inflatie geen goed. Rusland maakte bekend dat het de dollar schrapt uit zijn nationale welzijnsfonds in een poging de blootstelling aan Amerikaanse activa te verminderen. Eerder onthulde de Amerikaanse president Joe Biden plannen voor een verbod op investeringen in bedrijven die een link hebben met het Chinese leger.

De leidende Dow-Jonesindex verloor in de vroege handel 0,5 procent tot 34.413 punten. De brede S&P daalde 0,6 procent tot 4182 punten. Ook de Nasdaq deed een stap terug. De techgraadmeter ging 0,9 procent omlaag tot 13.554 punten.

Meer uit Financieel

Schiphol: geef duidelijkheid en perspectief over aantal vluchten

HAARLEM (ANP) - Schiphol wil duidelijkheid en perspectief, in afwachting van nieuwe regels omtrent het aantal vluchten via de luchthaven. Daarvoor pleit de advocaat van Schiphol in een kort geding tegen de Staat, dat werd aangespannen door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zij willen dat de verlaging van het aantal vluchten van 500.000 naar 460.000 vluchten van tafel gaat. Schiphol is echter positief over de regeling, al is die "niet ideaal".

8 minuten geleden
First Republic Bank toont herstel op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - First Republic Bank wist dinsdag weer wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De wankele regionale bank, die een dag eerder nog zijn laagste aandelenkoers ooit bereikte, werd meer dan 30 procent hoger gezet. Onder leiding van topman Jamie Dimon van de grote bank JPMorgan Chase wordt naar verluidt gewerkt aan een nieuw steunplan voor de bank uit Californië. First Republic kreeg vorige week al 30 miljard dollar op zijn rekeningen gestort door elf grote Amerikaanse banken om voldoende geld in kas te hebben.

17 minuten geleden
SodM waarschuwt voor veiligheid op Noordzee door groeiende drukte

DEN HAAG (ANP) - Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) waarschuwt voor de veiligheid op de Noordzee doordat het daar steeds drukker aan het worden is. Dat is onder meer het gevolg van het groeiend aantal windparken op zee, staat in een dinsdag verschenen rapport.

21 minuten geleden
Inval Europese Commissie bij Red Bull in kartelonderzoek

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft maandag een inval gedaan bij de fabrikant van energiedrankjes Red Bull. Dat bevestigde Red Bull tegen persbureau AFP. "We zullen natuurlijk met haar samenwerken in alle zaken waar ze zich zorgen over maken", aldus het in Oostenrijk gevestigde Red Bull in een verklaring.

57 minuten geleden
Krant: Just Eat Takeaway schrapt 1700 banen VK, vooral bezorgers

LONDEN (ANP) - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway gaat 1700 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk, schrijft de Britse krant The Telegraph. Vooral maaltijdbezorgers bij de Britse dienst Just Eat worden getroffen, maar ook zo'n 170 kantoorbanen verdwijnen. De stap is onderdeel van een kostenbesparingsmaatregel van het Nederlands-Britse bedrijf.

1 uur geleden
Staat: procedures voor krimpbesluit Schiphol waren niet nodig

HAARLEM (ANP) - Het verlagen van het aantal vluchten via Schiphol van 500.000 naar 460.000 is volgens de Staat noodzakelijk om de balans op de luchthaven en de omgeving te herstellen. Dat zei de landsadvocaat tijdens een kort geding in de rechtbank van Haarlem, waar verschillende luchtvaartmaatschappijen de door de Staat voorgenomen krimp van Schiphol aanvechten. Zij voeren aan dat de Staat niet de juiste procedures heeft doorlopen, maar volgens de landsadvocaat zijn die helemaal niet aan de orde.

2 uur geleden
Boeing maakt elektrische vliegtuigen zonder piloot

AMSTERDAM (ANP) - Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer dinsdag tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.

2 uur geleden