Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bioscoop weer open, maar vertrouwen moet nog groeien

Bioscoop weer open, maar vertrouwen moet nog groeien

GOES - Bij Da Vinci Bioscoop Goes worden sinds deze week weer volop films gedraaid. Na een lange tijd van lege zalen zijn de medewerkers van de bioscoop blij dat ze weer bezoekers mogen ontvangen. Toch blijft het na iedere lockdown goed merkbaar voor de bioscoop dat de sector opnieuw moet opstarten. 

Toen de bioscoop half december dicht moest, brak een lastige tijd aan. Een tijd van weinig omzet, maar ook weinig werk voor het personeel. “We zijn bezig geweest met kleine werkzaamheden”, zegt bedrijfsleider Bart Chermin. “Desondanks zat er veel personeel thuis.” Met de nieuwe versoepelingen zijn ze dan ook blij. “Gelukkig mogen we tot 22.00 uur open blijven, daardoor kunnen we weer een echt avondje bios aanbieden aan de bezoekers”, zegt Chermin. “Met openingstijden tot 20.00 uur zouden we ook al blij zijn geweest, het is immers beter dan niets. Maar je merkt toch dat mensen dan minder snel komen, men gaat namelijk niet snel vrij vragen of eerder weg van het werk om om 18.00 uur naar de film te gaan. Dat merkten we ook toen we tot 17.00 uur ’s middags films draaiden.’’

Premières 

Naast dat bestaat het filmprogramma vooralsnog uit nieuwe films, maar ook uit wat oudere films. “Door de, overigens begrijpelijke, terughoudendheid van de echte topfilms, worden de premières telkens uitgesteld. Het vertrouwen van de industrie moet terugkomen en dat heeft tijd nodig. Daarom hoop ik dat we vanaf nu nooit meer onze deuren hoeven sluiten.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

6 uur geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

6 uur geleden
Gewonde bij ongeval in woonwinkel Goes aan de Marconistraat

GOES - In een winkel bij de woonboulevard in Goes is gisteravond iemand gewond geraakt toen hij bekneld was komen te zitten. Het slachtoffer raakte voor zover bekend niet ernstig gewond.

9 uur geleden
Automobilist ramt verkeersbord en rijdt van talud Nieuwdorp op Julianaweg

NIEUWDORP - Een automobilist is gisterochtend bij Nieuwdorp tegen een groot verkeersbord gereden om vervolgens van een talud te rijden en in de bosjes tot stilstand te komen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

10 uur geleden
Provinciale archieven Zeeland 1950-1991 nu raadpleegbaar

MIDDELBURG - Een groot aantal archieven is officieel overbracht naar het Zeeuws Archief en nu raadpleegbaar. Het gaat om provinciale archieven, waaronder het griffiearchief uit de periode 1950-1991. Woensdag 25 mei heeft tijdens een minisymposium de symbolische overdracht plaatsgevonden en is de waarde van deze archieven belicht.

12 uur geleden
Goese Sandra Konst brengt eerste roman uit

GOES - Na twee kinderboeken te hebben geschreven, heeft Sandra Konst met ‘Zoutman’ haar eerste roman afgeleverd. “Ik ben er heel trots op”, vertelt de geboren en getogen Goese.

1 dag geleden
Dorpskerk Heinkenszand blij met hulp gemeente bij subsidieaanvraag

HEINKENSZAND – De afgelopen jaren zijn in de Dorpskerk in Heinkenszand onder meer muren en de kerktoren gerestaureerd, extra vloeren aangebracht en het haantje op de nok van het dak – ook wel dakruiter genoemd - opnieuw verguld. Nu is er een nieuwe subsidie aangevraagd om de komende zes jaar verder onderhoud te plegen, want bijvoorbeeld het lood tussen de toren en het dak is aan vernieuwing toe. “Voor zulke klussen heb je een hoogwerker nodig en dan kost het algauw 20.000 euro, dus dat hakt erin”, vertelt Bas Quist, die al jaren betrokken is bij de Dorpskerk. “Gelukkig helpt de gemeente ons met de aanvraag voor de subsidie. Dat bespaart de kerk een hoop geld.”

1 dag geleden