Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BioNTech: vaccin kan in zes weken worden aangepast aan mutatie

BioNTech: vaccin kan in zes weken worden aangepast aan mutatie

BERLIJN (ANP/AFP) - De medeoprichter van het Duitse BioNTech zegt dat het "zeer waarschijnlijk" is dat het vaccin van het bedrijf ook werkt tegen de nieuwe variant van het coronavirus, die is opgedoken in het Verenigd Koninkrijk. Ugur Sahin benadrukte dat in principe ook binnen zes weken een nieuw vaccin gemaakt kan worden dat is aangepast aan "deze nieuwe mutatie".

De nieuwe virusvariant zou extra besmettelijk zijn en dat zorgt internationaal voor grote bezorgdheid. Veel landen, waaronder ook Nederland, hebben het vliegverkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk laten stilleggen om verspreiding van de gemuteerde versie van het virus tegen te gaan.

De EU gaf maandag groen licht voor het gebruik van het coronavaccin van de bedrijven BioNTech en het Amerikaanse Pfizer. Veel EU-landen willen nog voor het eind van jaar beginnen met het inenten van burgers. Nederland begint op 8 januari.

Meer uit Buitenland

Macron aangekomen in Duitsland voor zeldzaam staatsbezoek

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron is gearriveerd in Duitsland voor een meerdaags bezoek. Het vliegtuig met de Franse leider landde zondagmiddag in hoofdstad Berlijn. Het is de eerste keer in 24 jaar dat een Franse president een staatsbezoek aflegt aan het grote buurland. Dat gebeurde voor het laatst in 2000, toen Jacques Chirac president was.

1 uur geleden
Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN (ANP) - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen gewond geraakt door hevige turbulentie boven Turkije. De Ierse luchtvaartautoriteit heeft bericht dat het gaat om zes passagiers en zes bemanningsleden.

1 uur geleden
Parlementariërs VS op bezoek bij nieuwe president Taiwan

TAIPEI (ANP/RTR) - Zes Amerikaanse parlementsleden onder leiding van de commissievoorzitter Buitenlandse Zaken Michael McCaul brengen een bezoek aan Taiwan. Ze ontmoeten er de pas aangetreden president Lai Ching-te. Volgens Amerikaanse en Taiwanese media is het bezoek van zondag tot donderdag.

1 uur geleden
Hamas claimt grote raketaanval op Tel Aviv

TEL AVIV (ANP/AFP/DPA) - De Palestijnse beweging Hamas zegt zondag een grote raketaanval op Tel Aviv te hebben uitgevoerd. Voor het eerst sinds maanden ging het luchtalarm in de Israëlische stad en omgeving af. Het Israëlische leger meldt dat er zeker acht raketten zijn afgeschoten vanuit Rafah in het zuiden van de Gazastrook. De projectielen zouden zijn afgevuurd op slechts honderden meters van Israëlische militairen in Rafah.

1 uur geleden
Gemeente La Palma verscherpt controles na drama Medusa

PALMA DE MALLORCA (ANP) - De gemeente Palma de Mallorca verscherpt volgens plaatselijke media de controles op horecagelegenheden langs de toeristische Playa de Palma naar aanleiding van het instorten donderdagavond van een bar-restaurant in El Arenal. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakten meerdere personen gewond, onder wie zeker tien Nederlanders.

3 uur geleden
Britse premier Sunak wil herinvoering dienstplicht na verkiezing

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft tijdens zijn verkiezingscampagne beloofd een nieuwe vorm van dienstplicht in te voeren als hij de verkiezingen wint. Achttienjarigen mogen dan kiezen of ze een jaar lang betaald in militaire dienst willen of in het weekend vrijwilligerswerk gaan doen.

3 uur geleden
Luchthaven Nieuw-Caledonië dicht tot 2 juni om onrust

PARIJS (ANP/RTR) - De internationale luchthaven van Nieuw-Caledonië blijft nog zeker een week gesloten vanwege de onrust in de eilandengroep. Meerdere Nederlanders konden het Franse overzeese gebied de afgelopen tijd verlaten met evacuatievluchten van andere landen.

3 uur geleden