Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BioNTech gaat met Chinees bedrijf coronavaccins maken

BioNTech gaat met Chinees bedrijf coronavaccins maken

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech heeft een samenwerking gesloten met het Chinese Shanghai Fosun Pharmaceutical Group. Dat bedrijf gaat in China jaarlijks tot 1 miljard doses van het door BioNTech ontwikkelde coronavaccin produceren. Tot nu toe was Fosun alleen distributiepartner van BioNTech.

Beide partijen steken 100 miljoen dollar in de samenwerking. Shanghai Fosun doet dat in de vorm van geld en een fabriek voor de productie. BioNTech brengt productietechnologie en een licentie voor het maken van zijn vaccin in.

BioNTech en partner Pfizer voorzien voor dit jaar een productie van tot 3 miljard doses van het coronavaccin. Volgend jaar zouden dat er nog iets meer kunnen zijn. De twee bedrijven werken samen aan het vaccin voor de hele wereld behalve in China, Hongkong en Macau. In die gebieden is Fosun de partner van BioNTech

Het is niet direct duidelijk wanneer de productie in China van start gaat. Ook is niet zeker of de 1 miljard doses per jaar al in de schattingen van BioNTech zijn verwerkt.

Meer uit Financieel

China klaagt bij WTO over Amerikaanse subsidies elektrische auto's

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China heeft een klacht ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over subsidies die de Amerikaanse regering van president Joe Biden geeft op elektrische auto's die in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Het Chinese ministerie van Handel noemt de Amerikaanse regels discriminerend en stelt dat ze de wereldwijde toeleveringsketen voor elektrische auto's "ernstig hebben verstoord."

7 uur geleden
Storing bankieren bij Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij Rabobank, waardoor klanten problemen hadden met bankieren via de app, is verholpen. De oorzaak was volgens een woordvoerder "een technische storing."

8 uur geleden
Socialemediabedrijf Trump 16 procent omhoog op lager Wall Street

NEW YORK (ANP) - Wall Street stond dinsdag vooral in het teken van de eerste handelsdag van het socialmediabedrijf van oud-president Donald Trump. Kort na de opening schoot het aandeel Trump Media & Technology Group, inclusief het platform Truth Social, 46 procent omhoog. De handel werd zelfs even stilgelegd. Het aandeel met het symbool 'DJT' eindigde uiteindelijk 16,1 procent in de plus.

8 uur geleden
Storing bankieren bij Rabobank

UTRECHT (ANP) - Klanten van de Rabobank hebben dinsdagavond mogelijk last van een storing. Op de website Allestoringen is te zien dat het aantal klachten rond 19.15 uur begon op te lopen.

9 uur geleden
Beurswaakhond VS wil cryptobedrijf Ripple miljardenboete opleggen

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse cryptobedrijf Ripple Labs moet volgens de Securities and Exchange Commission (SEC) voor meer dan 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) beboet worden. De reden is onder meer de verkoop van zijn digitale valuta XRP aan institutionele beleggers zonder dit te registreren.

9 uur geleden
Ebusco hard onderuit, AEX scherpt record aan

AMSTERDAM (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters op het Damrak wisten dinsdag de verliezen van eerder op de dag van zich af te schudden, geholpen door een positieve opening van Wall Street. Dat gold echter niet voor de fabrikant van elektrische bussen Ebusco. Het geplaagde aandeel kreeg bij de kleinere fondsen op het Damrak een koersverlies te verwerken van 7,8 procent na tegenvallende jaarresultaten.

12 uur geleden
Dubbel zoveel ontslagen bij Dell als eerder gemeld

ROUND ROCK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse computerfabrikant Dell Technologies heeft in het afgelopen boekjaar 13.000 banen geschrapt, het dubbele van wat werd aangekondigd.

12 uur geleden