Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Binnentuin woonunits Kleverskerkseweg feestelijk geopend

Binnentuin woonunits Kleverskerkseweg feestelijk geopend

MIDDELBURG - Op donderdag 13 april heeft wethouder Jeroen Louws van gemeente Middelburg samen met Oekraïense kinderen de binnentuin van de woonunits naast het stadskantoor feestelijk geopend. 

De buitenruimte tussen de woonunits was kaal, maar is nu omgetoverd tot een speeltuin en ontmoetingsplek. Hier kunnen de Oekraïense bewoners buiten zitten, (moes)tuinieren en picknicken. De kinderen kunnen lekker buitenspelen en schommelen. Wethouder Jeroen Louws: “Het is voor u geen makkelijke tijd. Vluchten voor een oorlog, wonen in een land waar u de taal en de gewoontes niet kent en samenwonen met andere mensen. Als gemeente proberen we het zo aangenaam mogelijk voor u te maken. Bewoning in deze units is niet ideaal, dat realiseren we ons. We hopen dat we door het inrichten van de buitenruimte de leefbaarheid voor u hebben verbeterd.”

De bewoners ontvingen een zakje met zaden waarmee ze hun moestuin kunnen aanleggen. De officiële opening verzorgden de kinderen: 3, 2, 1… en het lint werd doorgeknipt. Daarna kregen de kinderen een ijsje.

Meer uit Middelburg

Verklederdrachtenshow en meer... in Westkapelle

WESTKAPELLE - Maandag 20 mei is er van alles te beleven in de Polderhuistuin in Westkapelle. Tweede Pinksteren in klederdracht is zo langzamerhand een traditie geworden in het dorp. Al drie jaar roept de organisatie mensen op om zich in Walcherse klederdracht,of andere kleding/sieraden met een Zeeuws tintje, te kleden en naar Westkapelle te komen. 

4 uur geleden
Overlastgever opgepakt voor mishandeling en vernieling in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond op het ZEP in de Mortiere in Middelburg iemand aangehouden voor mishandeling en vernieling. Dit gebeurde naar twee meldingen van overlast.

5 uur geleden
Piekperiode graspollenseizoen begint met Pinksteren

Piekperiode graspollenseizoen begint met PinksterenREDACTIE - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht! Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

7 uur geleden
Koninklijke onderscheiding voor 'Miss Middelburg' Petra van der Vliet-Bakker

MIDDELBURG - Zaterdag reikte burgemeester Marcel Fränzel een Koninklijke onderscheiding uit aan een compleet verraste Petra van der Vliet-Bakker op de Markt in Middelburg. Vanaf het podium, waar eerder een optreden was van de Dixieland Stageband, riep de burgemeester 'de mevrouw met het Heinekenblad' naar voren. Petra was namelijk gewoon bier aan het serveren aan bezoekers van Jazz in the City. Onder luid applaus kwam ze het podium op en daar werd ze letterlijk in het zonnetje gezet. 

23 uur geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - De plannen die het college van de gemeente Veere heeft over verblijfsrecreatie liggen vanaf vrijdag 17 mei ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden.

1 dag geleden
Walcherse en Schouwse scholen strijden tegen textielafval

MIDDELBURG - Van 20 mei tot en met 13 juni vindt de Textiel Race Walcheren en Schouwen-Duiveland plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te hergebruiken, repareren en in te zamelen. Woont u in de buurt van een van onderstaande scholen, dan kunt u tussen 20 mei en 13 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een gebruikte trui, uw sokken, gebruikte gordijnen of een gebruikte handdoek.

1 dag geleden
Pinksterweekend begint wisselvallig

Het pinksterweekend begint wisselvallig met op zaterdag buien met kans op onweer en hagel. De meeste zijn bestemd voor het binnenland. In het noorden en aan de kust blijft het vaker droog. Het wordt 17 tot 22 graden. Zondag blijft vooral landinwaarts een enkele (onweers)bui mogelijk. Tijdens tweede pinksterdag lijken  maar de droge en zonnige momenten te overheersen. Aan de temperatuur verandert tijdens de pinksterdagen weinig.

1 dag geleden