Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bill Cosby weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

Bill Cosby weer aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

LOS ANGELES (ANP) - Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

De vrouw, Victoria Valentino, zegt dat ze destijds samen met een vriend had gedineerd met Cosby. Ze zou daarna pillen hebben gekregen en met hem naar een kantoor zijn gegaan. Nadat ze een pil had ingenomen kon Valentino haar hoofd naar eigen zeggen niet meer omhoog houden en had ze moeite om wakker te blijven.

Ze zou daarna zijn verkracht. Valentino stelt dat ze niet in staat was om toestemming te geven voor seksuele handelingen omdat ze gedrogeerd was.

De vrouw spande de rechtszaak aan onder een nieuwe Californische wet die inwoners een periode van drie jaar geeft waarin ze naar de rechter kunnen stappen met zaken over seksueel geweld die anders al verjaard zouden zijn. Eind vorig jaar werd Cosby ook al verschillende keren aangeklaagd voor seksueel misbruik. Cosby (85) heeft alle beschuldigingen altijd ontkend.

Cosby werd in 2018 al veroordeeld tot een gevangenisstraf van tussen drie en tien jaar voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. Vorig jaar kwam hij op vrije voeten nadat het hooggerechtshof van de staat Pennsylvania zijn veroordeling schrapte omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest

Meer uit Buitenland

Landen met gegijzelden in Gaza roepen Hamas op ze vrij te laten

WASHINGTON (ANP/RTR) - Achttien landen hebben in een verklaring Hamas opgeroepen om de mensen vrij te laten die sinds 7 oktober worden gegijzeld. Het gaat om landen waarvan een of meerdere burgers in Gaza worden vastgehouden.

10 minuten geleden
Mike Pinder, medeoprichter The Moody Blues, overleden

SACRAMENTO (ANP) - Toetsenist Mike Pinder, een van de oprichters van de Britse band The Moody Blues, is overleden. Dat melden diverse Amerikaanse media. Pinder overleed woensdag thuis in het bijzijn van zijn familie.

50 minuten geleden
Hof New York draait veroordeling Weinstein uit 2020 terug

NEW YORK (ANP) - Een gerechtshof in New York heeft de veroordeling van oud-filmproducent Harvey Weinstein voor seksueel misbruik uit 2020 teruggedraaid. De rechters oordeelden dat hij destijds geen eerlijk proces heeft gehad, bericht The New York Times.

1 uur geleden
Belgische hulpverlener en zoontje omgekomen bij bombardement Gaza

BRUSSEL (ANP) - Een Belgische hulpverlener en zijn 7-jarige zoontje zijn omgekomen door een Israëlisch bombardement op de Gazastrook. De 33-jarige Abdallah Nabhan werkte daar voor het Belgische agentschap voor ontwikkelingssamenwerking Enabel. Buitenlandminister Hadja Lahbib roept de Israëlische ambassadeur bij zich om opheldering te vragen.

1 uur geleden
België wil uitleg van Chinese ambassadeur over spionage

BRUSSEL (ANP) - De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib roept de Chinese ambassadeur ter verantwoording voor het hacken van de computer van een Belgische parlementariër.

2 uur geleden
Justitie Madrid wil onderzoek tegen vrouw premier stilleggen

MADRID (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Madrid verzet zich tegen een onderzoek naar eventuele belangenverstrengeling van de vrouw van premier Pedro Sánchez, Begoña Gómez. Woensdag werd door een onderzoeksrechter bekendgemaakt dat er een onderzoek is begonnen naar aanleiding van berichten dat Gómez in 2020 mogelijk particuliere bedrijven had geholpen bij het ontvangen van geld, steun of opdrachten van de overheid. Haar man is sinds 2018 premier van het land.

2 uur geleden
Krant: werk aan tijdelijke haven Gaza dit weekend van start

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse strijdkrachten beginnen mogelijk dit weekend aan de bouw van een drijvende haven voor de kust van de Gazastrook. Dat zeggen ingewijden tegen zakenkrant The Wall Street Journal.

3 uur geleden