Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijzonder vocaal programma tijdens stadhuisconcert in Tholen

Bijzonder vocaal programma tijdens stadhuisconcert in Tholen

THOLEN - Zaterdag 14 augustus om 15.30 uur zal Ensemble Rossignol, op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten, een bijzonder, vocaal programma uitvoeren.

Sopraan Alice Gort-Switynk en theorbiste-gitariste Elly van Munster geven onder de welluidende noemer: “Vrouw, van verliefd tot ontroostbaar in Barok en vroeg-Romantiek” een contrastrijk beeld van de muziekliteratuur die is gebaseerd op deze sensitieve titel. Er klinken zowel profane als religieuze composities van o.a. Domenico Zipoli, Henry Purcell en Mauro Giuliani.

Alice Gort-Switynk is werkzaam als docerend en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon en deed eindexamen in 1996 (DM) en 1999 (UM). Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en haalde haar diploma in 1998. Later studeerde zij klassiek zang bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. 

Elly van Munster studeerde aanvankelijk klassiek gitaar bij Stanley Noordpool aan het Brabants Conservatorium. Vervolgens haalde zijhaar doctoraal Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Uiteindelijkbelandde zij toch weer in de muziek en deed in 1994 Staatsexamen luit.

Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone). Zij speelt regelmatig in barokopera’s in Nederland en in Frankrijk, steeds onder leiding van Frédérique Chauvet.

 Vereiste reservering via: [email protected]

Toegang: vrije gift Info: www.keldermansconcerten.nl

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

4 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

8 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden