Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijzonder: slechtvalken broeden vijf eieren uit op Lange Jan in Middelburg

Bijzonder: slechtvalken broeden vijf eieren uit op Lange Jan in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Lange Jan in Middelburg broeden al een paar jaar slechtvalken. Dit jaar legden de vogels vijf eieren, die allemaal zijn uitgekomen.

Provincie Zeeland schrijft op Facebook: “De oudste is 13 of 14 dagen oud, de jongste 7. Eieren bij roofvogels komen namelijk nooit tegelijk uit. Het is nog maar de derde keer dat er een vijflegsel is in Zeeland en dat ze ook nog alle vijf uitkomen is echt een unieke prestatie.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Gewonde bij eenzijdig ongeval Schelpweg Domburg

DOMBURG – Een automobilist is gewond geraakt na een ongeval. Het gaat om de bestuurder van de wagen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
De Hoogaarzen in Veere varen weer

VEERE - Van juni tot en met september is historisch Veere van binnen en buiten te ontdekken. Museum Veere organiseert, in samenwerking met de Stichting Behoud Hoogaars, vaartochten op het Veerse Meer. Aan boord van een authentiek Zeeuws zeilschip hoor je de wind, het ruisen van het water om de boeg en is het schilderachtige silhouet van de stad te bewonderen

22 uur geleden
Hakuna Matata: grillen en chillen voor beter onderwijs in Kenia

MIDDELBURG - Vijf studenten van de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen zetten zich, namens het goede doel Edukans, in voor studenten in Kenia. 53% van de kinderen in lage- en middeninkomenslanden heeft moeite met lezen en schrijven. Met het Hakuna Matata evenement, volledig in Lion King thematisering, proberen zij ouders en kinderen bewust te maken van de situatie in Kenia. Terwijl ouders en kinderen genieten van diverse activiteiten tijdens dit evenement, gaan de opbrengsten van het evenement naar het goede doel.

22 uur geleden
Korenfestival Middelburg VÓLkoren is terug!

MIDDELBURG - Het is bijna zover: Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 gaat Middelburg VÓLkoren weer van start. Na twee jaar het Middelburg VÓLkoren festival wegens corona gemist te moeten hebben is er in het Pinksterweekend weer een echt live korenfestival in het centrum van Middelburg.

2 dagen geleden
Miniatuurpaardjes bezoeken zieke ouderen en kinderen op Walcheren

WESTKAPELLE - Op vrijdag 20  en maandag 23 mei zijn twee miniatuurpaardjes naar Zeeland gekomen om op bezoek te gaan bij zieke en dementerende ouderen in verzorgingshuizen op Walcheren. De dieren gingen ook op bezoek bij kinderen op een basisschool. 

2 dagen geleden
‘Happening’ de kunstexpositie van Peter Christ

MIDDELBURG – In de serre achter zijn huis heeft hij een schildersatelier ingericht. Hoge ezels met grote doeken staan naast elkaar met daar tegenover een lekkere banken om het werk eens goed van een afstandje te kunnen bekijken. Aan deze doeken wordt nog gewerkt, of niet meer, dat is afhankelijk van de dag. “Ik werk in het moment en verbeeld mijn emotie en gevoel. Dit kan per dag verschillen, waardoor de schilderijen mee veranderen.” 

2 dagen geleden
Automobilist ongeluk Biggekerke viel in slaap

BIGGEKERKE - Op de Rondweg Biggekerke (N288) is gisteravond laat een man gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Hij is mogelijk achter het stuur in slaap gevallen volgens de politie. Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. 

3 dagen geleden