Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Bijtende Bende bus’ doet met Kapelle voor het eerst Zeeland aan

‘Bijtende Bende bus’ doet met Kapelle voor het eerst Zeeland aan

KAPELLE - Op het parkeerterrein achter het gemeentehuis in Kapelle kunnen belangstellenden donderdag de ‘Bijtende Bende bus’ bezoeken. Hier vertelt de wijkagent over drugscriminaliteit en hoe inwoners het kunnen herkennen.

Kapelle is de eerste plaats in Zeeland waar de informatiebus staat. Die is te bezoeken tussen 11.00 en 14.00 uur. Het initiatief voor de bus komt voort uit de toenemende drugscriminaliteit. ‘Het is geen ver-van-mijn-bed-show’, laat de gemeente Kapelle weten. ‘Drugscriminaliteit gebeurt hier en nu, ook in Kapelle. Het kan een gevaar opleveren voor de samenleving, bijvoorbeeld door brand in een hennepkwekerij of bij het dumpen van drugsafval.’ Over deze effecten zien en horen inwoners meer in de Bijtende Bende bus. ‘In de bus leren inwoners meer over de signalen van drugscriminaliteit en hoe zij deze kunnen herkennen.’ Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Meer uit Reimerswaal

Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

2 uur geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

3 uur geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

2 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

2 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

3 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

4 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

4 dagen geleden