Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna nieuwe bus voor Voedselbank de Bevelanden

Bijna nieuwe bus voor Voedselbank de Bevelanden

GOES - In 2008 opende de Voedselbank De Bevelanden haar deuren. Sindsdien strijdt men tegen armoede op Noord- en Zuid-Beveland. Men biedt voedselhulp aan mensen die dat het meest nodig hebben en bovendien wordt ook voorkomen dat kwalitatief goed voedsel wordt verspild.50 gemotiveerde en toegewijde vrijwilligers voorzien iedere week ruim 650 mensen van eten. Ze verdelen het voedsel en zorgen dat het bij de juiste gezinnen terechtkomt. Dit gebeurt met grote zorg voor de voedselveiligheid door middel van een speciale bus.

Acht jaar geleden hebben een paar serviceclubs uit Goes en omstreken de handen ineen geslagen en een tweedehands bestelwagen met een koelfunctie gesponsord voor de Voedselbank De Bevelanden. Eind vorig jaar begon de oude bus op leeftijd te raken, bovendien voldeed hij niet meer aan de eisen van dit moment. Het aantal klanten is door allerlei omstandigheden flink toegenomen en daardoor kwam de bus ook capaciteit tekort. Dat heeft er toe geleid dat een paar initiatiefnemers van acht jaar geleden weer bij elkaar zijn gaan zitten om de mogelijkheid van een vervangende bus te bespreken. We schrijven dan oktober 2020.

Al snel kwam de commissie erachter dat het budget van acht jaar geleden absoluut niet voldoende zou zijn voor een vervangende bus. Het idee werd geboren om bij de sponsoring van een vervangende bus alle serviceclubs van De Bevelanden te betrekken, een zogenaamd interserviceproject. Dat idee werd werkelijkheid en dankzij de sponsoring van al die serviceclubs kon de commissie op zoek gaan naar een adequate vervanging van de oude bus. Die werd gevonden; een Mercedes-Benz Sprinter 314 met een Thermo King koel/vriesinstallatie van 2018 met 38.000 kilometer op de teller. De bus is aanmerkelijk groter en hoger dan de vorige en is uitgevoerd met airconditioning, elektrische ramen en spiegels, een achteruitrijcamera en een navigatiesysteem.

Inmiddels kwamen de serviceclubs in actie en werd er een rekeningnummer geopend. Dit leidde tot mooie giften en het bedrag van bijna € 50.000,- werd gehaald!

Begin dit jaar werd de bus opgehaald. Bij een carrosseriebedrijf werden in de laadruimte aanpassingen gemaakt om de lading vast te zetten, er werden handgrepen gemonteerd en de bus werd van luchtvering voorzien.

Deze week is de bus officieel overhandigd aan de Voedselbank De Bevelanden.

Meer uit Reimerswaal

Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

1 dag geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

2 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

2 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

2 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

4 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

5 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 week geleden