Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna nieuwe bus voor Voedselbank de Bevelanden

Bijna nieuwe bus voor Voedselbank de Bevelanden

GOES - In 2008 opende de Voedselbank De Bevelanden haar deuren. Sindsdien strijdt men tegen armoede op Noord- en Zuid-Beveland. Men biedt voedselhulp aan mensen die dat het meest nodig hebben en bovendien wordt ook voorkomen dat kwalitatief goed voedsel wordt verspild.50 gemotiveerde en toegewijde vrijwilligers voorzien iedere week ruim 650 mensen van eten. Ze verdelen het voedsel en zorgen dat het bij de juiste gezinnen terechtkomt. Dit gebeurt met grote zorg voor de voedselveiligheid door middel van een speciale bus.

Acht jaar geleden hebben een paar serviceclubs uit Goes en omstreken de handen ineen geslagen en een tweedehands bestelwagen met een koelfunctie gesponsord voor de Voedselbank De Bevelanden. Eind vorig jaar begon de oude bus op leeftijd te raken, bovendien voldeed hij niet meer aan de eisen van dit moment. Het aantal klanten is door allerlei omstandigheden flink toegenomen en daardoor kwam de bus ook capaciteit tekort. Dat heeft er toe geleid dat een paar initiatiefnemers van acht jaar geleden weer bij elkaar zijn gaan zitten om de mogelijkheid van een vervangende bus te bespreken. We schrijven dan oktober 2020.

Al snel kwam de commissie erachter dat het budget van acht jaar geleden absoluut niet voldoende zou zijn voor een vervangende bus. Het idee werd geboren om bij de sponsoring van een vervangende bus alle serviceclubs van De Bevelanden te betrekken, een zogenaamd interserviceproject. Dat idee werd werkelijkheid en dankzij de sponsoring van al die serviceclubs kon de commissie op zoek gaan naar een adequate vervanging van de oude bus. Die werd gevonden; een Mercedes-Benz Sprinter 314 met een Thermo King koel/vriesinstallatie van 2018 met 38.000 kilometer op de teller. De bus is aanmerkelijk groter en hoger dan de vorige en is uitgevoerd met airconditioning, elektrische ramen en spiegels, een achteruitrijcamera en een navigatiesysteem.

Inmiddels kwamen de serviceclubs in actie en werd er een rekeningnummer geopend. Dit leidde tot mooie giften en het bedrag van bijna € 50.000,- werd gehaald!

Begin dit jaar werd de bus opgehaald. Bij een carrosseriebedrijf werden in de laadruimte aanpassingen gemaakt om de lading vast te zetten, er werden handgrepen gemonteerd en de bus werd van luchtvering voorzien.

Deze week is de bus officieel overhandigd aan de Voedselbank De Bevelanden.

Meer uit Reimerswaal

Wegens succes op herhaling: 24-uurstoernooi Kapelle

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle houdt vrijdag en zaterdag voor de tweede keer een 24-uurstoernooi.

1 uur geleden
Nieuw buurtkastje in Hansweert

HANSWEERT - Er is een nieuw buurtkastje in Hansweert geplaatst.

17 uur geleden
Textielrace basisscholen is begonnen

KAPELLE/KRUININGEN - De textielrace is maandag begonnen. Tot en met donderdag 18 april houden tien Bevelandse en Thoolse basisscholen, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, een wedstrijd om zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Inwoners kunnen helpen en zo tegelijkertijd opruimen in huis. In Kapelle doet basisschool 't Honk mee en in Reimerswaal de basisscholen de Zevensprong in Krabbendijke en De Eendracht in Hansweert.

21 uur geleden
Het verhaal van de wolfhond: 'het is er niet eentje, het zijn helaas meerdere wolfhonden'

RILLAND - Wat begon met een zichtmelding van een wolf vorige week, blijkt een uitgebreider verhaal te zijn. De wolf was geen wolf, maar een wolfhond en die liep niet alleen, maar in het gezelschap van een andere, inmiddels gevangen, hond. En naar nu blijkt is dit niet de enige wolfhond die hier rondloopt. Volgens Team Hondenopsporing Nederland lopen er namelijk meerdere wolfhonden in de omgeving. De dieren zijn hier gedumpt. Het gaat dus niet om de Franse wolfhond Tépa.

23 uur geleden
Paaszaterdag: Kattendijke weer spil in Oosterscheldeloop

KATTENDIJKE/WEMELDINGE - Op paaszaterdag (30 maart) wordt voor de zestiende keer de Oosterscheldeloop gehouden. Die begint en finisht in Kattendijke en voert onder meer langs het Nationaal Park Oosterschelde en door Wemeldinge.

1 dag geleden
Na jaren is het zover: nieuw clubgebouw voor V.V. Wemeldinge

WEMELDINGE - Voetbalvereniging Wemeldinge krijgt een nieuw clubgebouw. Jaren wordt er al over gesproken en nu is het besluit definitief, laat de Kapelse wethouder Jon Herselman weten.

2 dagen geleden
Vier dagen paaskermis Hansweert met allerlei activiteiten

HANSWEERT - Al sinds 1897 is het rondom Pasen kermis in Hansweert. Zo ook dit jaar en wel van zaterdag 30 maart tot en met dinsdag 2 april. De gezamenlijke kermisexploitanten, dorpshuis Kaj Munk, Bingo Hansweert en Stichting Answest op z'n best organiseren elke kermisdag leuke activiteiten.

3 dagen geleden