Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bijna de hele familie is kunstzinnig'

'Bijna de hele familie is kunstzinnig'

OUDELANDE/RILLAND – In galerie Luctor in Oudelande is nog tot 25 mei werk te zien van beeldend kunstenares Ineke de Vries uit Rilland en haar 9-jarige kleindochter Elise.

De tentoonstelling heeft als titel 'Spiegelend water' en staat in het teken van het sterrenbeeld Aquarius. Ineke komt oorspronkelijk uit Den Haag en water is één van de redenen dat ze in Zeeland is gaan wonen. De natuur is dan ook haar grootste inspiratiebron.

Schilderijen

In de tentoonstelling zijn schilderijen van De Vries te zien met gezichten op en vanaf het water. Van Elise is er een schilderij op doek en tal van mini-schilderijtjes op schelpen. Ook heeft zij hangers in de vorm van waterbeestjes gemaakt.

Opdroogklei

De Vries vertelt dat de samenwerking met haar kleindochter er al was toen zij nog een baby was. “Ze is drie dagen per week bij ons en als ze er is, begint ze meteen te knutselen”, vertelt Ineke. “Ik vind het leuk om zelf dingen te verzinnen om te maken en ergens voor te gebruiken”, licht Elise toe. “Ik probeer iedere winter een huisje voor de egels te maken en één keer heeft er een ingezeten. Het liefst werk ik met opdroogklei. Het mooiste wat ik daarmee heb gemaakt is een kleine keukenset voor mijn barbies met glitter.”

Samen

Oma en kleindochter hebben een paar keer met hun werk op een markt gestaan en vinden het heel leuk dat ze nu ook samen exposeren. “De hangers hebben we echt samen gemaakt. Ik heb ze geverfd, opa heeft er een gaatje in gemaakt en oma heeft er een ketting door gedaan. Op de kunstmarkt in Yerseke heb ik al veel dingen verkocht. Ik verkocht achttien dingen en oma maar één”, klinkt Elise trots.
“Ik vind het zo vreselijk leuk op die eilandjes hier”, vertel Ineke. “Alles is een plaatje. De spiegeling op het water is zo mooi. Zo is het idee voor de tentoonstelling ontstaan. Oudelande is ook zo leuk met het mooie oude kerkje. En het ligt zo schitterend in de Zwake. De tentoonstelling past hier heel goed bij.”

Familie

Volgens Ineke zit creativiteit en de liefde voor kunst in de familie. “Mijn zussen schilderen allebei ook en mijn broer is ook kunstzinnig. Mijn dochter heeft ook geschilderd. Zij heeft meer gewerkt vanuit haar fantasie, terwijl ik schilder wat ik zie. Dat kan van alles zijn. Het ligt eraan wat ik tegenkom. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in kunst en cultuur. In Vaals, waar ik een tijd gewoond heb, heb ik een kunstmarkt opgericht die er nog steeds is. Toen ik hier kwam wonen ben ik bij een tekenclub gegaan en ben ik naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen gegaan. Nu ben ik bezig met aquarellen en portrettekenen.” Elise vertelt dat ze het voor het plezier doen. Ineke sluit zich hierbij aan. “Ik en mijn kleine vriendinnetje blijven gewoon lekker doorgaan met wat we graag doen.”

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

9 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

12 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden