Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 3000 kilo illegaal vuurwerk ingenomen in week tijd

Bijna 3000 kilo illegaal vuurwerk ingenomen in week tijd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse opsporingsdiensten hebben in de week van 15 tot en met 21 november bijna 3000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat gaat om vuurwerk dat hoe dan ook niet in ons land is toegestaan en niet om het consumentenvuurwerk dat dit jaar tijdelijk verboden is. De opsporingsdiensten hebben tot nu toe in 2021 meer vuurwerk ingenomen dan in heel vorig jaar, blijkt uit de wekelijkse vuurwerkbarometer van het Openbaar Ministerie (OM).

Dat komt vooral door een grote partij professioneel vuurwerk van ongeveer 120 ton die de politie net over de grens in Duitsland innam. Dat is de grootste vuurwerkvangst ooit voor de Nederlandse politie, zo werd begin november bekend.

In totaal staat de teller dit jaar tot nu toe op ruim 150.000 kilo. Dat was in heel 2020 bijna 123.000 kilo. Ook toen werd vanwege het landelijke verbod tijdelijk niet toegestaan consumentenvuurwerk niet meegeteld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

OMT dringt opnieuw aan op gratis zelftests voor iedereen

DEN HAAG (ANP) - Zelftests moeten gratis worden voor iedereen, vindt het Outbreak Management Team (OMT). De expertgroep adviseert dat onder meer jongeren veel vaker dagelijks een coronazelftest doen, en om dit te laten slagen zijn gratis tests nodig.

14 minuten geleden
Burgemeesters pleiten voor nog ruimere openingstijden

UTRECHT (ANP) - Burgemeesters in het Veiligheidsberaad zijn al heel blij als het kabinet dinsdag beslist dat de horeca en cultuursector tot 22.00 uur open mogen, maar voor een groot deel van de burgemeesters in het overleg mag de verruiming nog een stap verder gaan. "Ik hoop dat alles weer normaal open kan, maar tien uur 's avonds is al een belangrijke stap", zegt Femke Halsema van Amsterdam voorafgaand aan de bijeenkomst van de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. "Het is nu mooi geweest", concludeert Jan van Zanen van Den Haag.

53 minuten geleden
Wisselende reacties op versoepelingsregel eindexamen

UTRECHT (ANP) - Er wordt wisselend gereageerd op het nieuws van Onderwijsminister Dennis Wiersma dat eindexamenleerlingen dit jaar toch een cijfer van de eindexamens mogen wegstrepen. De invoering van de zogenoemde 'duimregeling' zorgt voor een "meer dan verheugd" scholierenvertegenwoordiging LAKS, maar vanuit de scholen in het voorgezet onderwijs wordt terughoudender gereageerd.

1 uur geleden
Werkgevers: negatief getesten na contact besmet persoon naar werk

DEN HAAG (ANP) - Werknemers die in contact zijn geweest met een besmet persoon, maar negatief getest zijn op het coronavirus en geen klachten hebben, moeten gewoon naar hun werk kunnen. Dat willen werkgevers- en ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. De regels voor quarantaine moeten volgens de organisaties "zo verruimd worden, dat mensen die nergens last van hebben zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen voor half Nederland op de bank zit zonder klachten". Veel mensen zitten nu onnodig lang thuis door de quarantaineregels, zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
OMT: geen quarantaine meer voor kinderen zonder klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet meer in quarantaine als zij geen klachten hebben, adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet. Zij krijgen wel het advies dagelijks een zelftest te doen. Als dit niet mogelijk is, kan de GGD of een arts toch adviseren in quarantaine te gaan.

1 uur geleden
Hoekstra: ambassadepersoneel Kiev kan desgewenst naar Nederland

BRUSSEL (ANP) - Personeel van de Nederlandse ambassade in Oekraïne dat naar Nederland terug wil, krijgt die kans. Maar Nederland ziet nog altijd geen reden om medewerkers terug te halen, zegt minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken).

2 uur geleden
Minister: geen blootfoto's meer van patiënt naar zorgverzekeraar

DEN HAAG (ANP) - Nieuwe afspraken moeten ertoe leiden dat vrouwen die een hersteloperatie aanvragen na borstkanker niet meer zelf een blootfoto hoeven te sturen aan hun zorgverzekeraar. In sommige gevallen eisen verzekeraars dat, bijvoorbeeld als er geruime tijd zit tussen de behandeling en de hersteloperatie. Zorgminister Ernst Kuipers meldt aan de Tweede Kamer dat hij de procedure hiervoor wil veranderen.

2 uur geleden