Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 11.000 positieve coronatests geregistreerd

Bijna 11.000 positieve coronatests geregistreerd

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen blijft oplopen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 10.949 positieve tests. Dat is het hoogste aantal sinds 17 juli. Ook op donderdag waren er meer dan 10.000 bevestigde besmettingen.

Vrijdag is dag 618 van de coronacrisis in Nederland. Er zijn maar twaalf dagen geweest met nog meer positieve tests. Het record dateert van 20 december vorig jaar, toen er 12.997 nieuwe gevallen waren.

In de afgelopen zeven dagen zijn 61.893 besmettingen aan het licht gekomen, gemiddeld 8842 per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 21 juli. Het gemiddelde loopt al meer dan een maand onafgebroken op.

Amsterdam

Amsterdam telde zoals gebruikelijk de meeste nieuwe gevallen. In de hoofdstad werd het coronavirus aangetroffen bij 492 mensen. Dat is het hoogste aantal in welke gemeente dan ook sinds 21 juli. Den Haag registreerde 354 gevallen. Voor de hofstad is dat het hoogste aantal sinds 19 juli. In Rotterdam werden 351 inwoners positief getest. Daarna volgen Tilburg (188) en Utrecht (153). Op Terschelling kwamen er in één dag zestien nieuwe gevallen bij. Alleen in het Brabantse Oirschot en op Schiermonnikoog waren er geen positieve tests.

Het aantal sterfgevallen steeg met 20. Onder hen zijn twee mensen uit Den Bosch en twee inwoners van het Gelderse Aalten. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze afgelopen dag zijn gestorven. Soms wordt het overlijden van een coronapatiënt pas na een paar dagen doorgegeven en geregistreerd.

Sterfgevallen

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 133 sterfgevallen, gemiddeld 19 per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 14 mei.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn bijna 2,2 miljoen mensen in Nederland positief getest. Van ruim 18.500 mensen is zeker dat ze aan de besmetting zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Meer uit Gezond

Overlevingskansen kankerpatiënten weer gestegen

UTRECHT (ANP) - De kansen om kanker (langer) te overleven zijn de afgelopen twintig jaar "bemoedigend" gestegen, meldt Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) op basis van nieuwe cijfers van de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).

2 uur geleden
Twentse ziekenhuizen werken nauwer samen, fusie is mogelijk

ENSCHEDE (ANP) - De ziekenhuizen in de Twentse steden gaan nauwer samenwerken. Mogelijk leidt dat uiteindelijk tot een fusie van Medisch Spectrum Twente (Enschede) en Ziekenhuisgroep Twente (Hengelo en Almelo).

2 dagen geleden
Pfizer begint weer met proef nieuwe afslankpil

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse farmaconcern Pfizer begint later dit jaar met proeven voor een eens per dag te nemen versie van zijn afslankpil danuglipron. Eind vorig jaar staakte het bedrijf de ontwikkeling van een tweemaal daags te nemen versie van deze experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen.

3 dagen geleden
Zorginstituut wil medicijn tegen baarmoederkanker in basispakket

UTRECHT (ANP) - Een nieuw medicijn tegen baarmoederkanker verdient het volgens Zorginstituut Nederland om te worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Het instituut heeft daar een positief advies over uitgebracht aan minister Fleur Agema (Volksgezondheid).

3 dagen geleden
Mensen zonder klachten niet meer automatisch getest op chlamydia

BILTHOVEN (ANP) - Mensen die mogelijk chlamydia hebben opgelopen, hoeven niet meer standaard op besmetting te worden getest wanneer ze geen klachten hebben. Dat moet voorkomen dat ze antibiotica krijgen terwijl ze die niet nodig hebben. Overbehandeling kan ziekteverwekkers resistent maken.

3 dagen geleden
Adviesraden tegen kabinet: Nederlanders moeten meer bewegen

DEN HAAG (ANP) - De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en de Nederlandse Sportraad maken zich grote zorgen over de gezondheid van Nederlanders. In een brief aan het kabinet melden ze donderdag hoe daar iets aan gedaan kan worden: er moet een groene leefomgeving zijn en genoeg toegankelijke sportfaciliteiten, zodat Nederlanders meer gaan bewegen.

3 dagen geleden
Ook komend najaar coronavaccin voor 60-plussers en risicogroepen

BILTHOVEN (ANP) - Mensen die verhoogde risico's lopen om ernstig ziek te worden als ze het coronavirus oplopen, komen ook dit najaar weer in aanmerking voor een coronaprik. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat weten dat de nieuwe vaccinatieronde op 16 september begint en op 6 december eindigt.

4 dagen geleden