Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 100 wapens ingeleverd bij politie Utrecht

Bijna 100 wapens ingeleverd bij politie Utrecht

UTRECHT (ANP) - Bij de politie in Utrecht zijn 62 steekwapens, 33 vuur- en luchtdrukwapens en vier andere wapens ingeleverd. Dat kon 11 tot en met 17 oktober straffeloos tijdens een speciale wapeninleveractie, waaraan ruim tweehonderd gemeenten meededen.

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma is tevreden over het resultaat: "Deze inzamelactie is een succes. Elk ingeleverd wapen maakt onze stad veiliger."

Steekwapens konden anoniem in een speciale container worden gedeponeerd op vier politiebureaus: in de binnenstad, Overvecht, Kanaleneiland en De Meern. Voor vuurwapens gold een andere procedure. Hiervoor moest een afspraak gemaakt worden met de politie, die het wapen thuis kwam ophalen.

In Rotterdam werden tijdens deze actieweek 442 wapens ingeleverd, waaronder 255 messen en 27 vuurwapens. In Den Haag leverde de inzameling 505 wapens op: ruim driehonderd messen en elf vuurwapens.

Meer uit Binnenland

ProRail: ook dit jaar veel hinder voor treinreizigers

UTRECHT (ANP) - Nederlandse treinreizigers moeten ook dit jaar rekening houden met verstoringen op het spoor. Daarvoor waarschuwt spoorbeheerder ProRail bij de presentatie het donderdag gepresenteerde jaarverslag over 2023.

21 minuten geleden
Tien jaar cel en tbs voor moord op AH-medewerkster Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft donderdag de 57-jarige Jamel L. veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van de 36-jarige Antoneta Gjokja, een medewerkster van het filiaal van Albert Heijn aan de Turfmarkt in Den Haag. De rechtbank acht moord bewezen.

29 minuten geleden
'Asielhotel' Albergen mag van rechter doorgaan

ZWOLLE (ANP) - De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

30 minuten geleden
NS laat extra treinen rijden op Koningsdag

UTRECHT (ANP) - Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

2 uur geleden
Palestijnse fotograaf wint World Press Photo voor beeld uit Gaza

AMSTERDAM (ANP) - De Palestijnse fotograaf Mohammed Salem heeft de prestigieuze World Press Photo gewonnen met een foto die hij maakte in Gaza. Het beeld, dat hij schoot voor persbureau Reuters, is van een vrouw die het lichaam van haar 5-jarige nichtje vasthoudt die was omgekomen bij een Israëlische raketaanval.

2 uur geleden
Raad van State: disfunctioneren van rechtsstaat ligt op de loer

DEN HAAG (ANP) - De democratische rechtsstaat functioneert weliswaar, maar staat onder druk, ziet de Raad van State. "Daarom is blijvende aandacht, versterking én doorontwikkeling nodig om de rechtsstaat weerbaar en vitaal te houden", schrijft het hoogste adviesorgaan van de regering in een beschouwing in het donderdag verschenen jaarverslag. Als de kwetsbare vertrouwensrelatie tussen overheid en burgers en tussen burgers onderling niet verbetert, ligt "disfunctioneren van de rechtsstaat op de loer", waarschuwt de RvS.

2 uur geleden
TUI past reisbeschrijvingen aan na kritiek op tekst over Suriname

RIJSWIJK (ANP) - TUI heeft enkele tientallen teksten bij reisbestemmingen met een koloniaal verleden aangepast. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. TUI is na kritiek op een beschrijving van een rondreis door Suriname extra kritisch gaan kijken naar de teksten.

3 uur geleden