Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Bijen zijn heel vernuftig en hebben een ingewikkelde samenleving’

‘Bijen zijn heel vernuftig en hebben een ingewikkelde samenleving’

VLISSINGEN - “Vijftien jaar geleden landde er een bijenzwerm in mijn tuin. Die heb ik toen zelf proberen te vangen. Het was niet slim, maar het is wel gelukt,” vertelt Christiaan Bouwman. Sinds drie jaar is hij imker, want bijen blijven hem fascineren.

In 2019 kreeg Bouwman meer vrije tijd en besloot hij de bijencursus van Imkersvereniging Walcheren te volgen. “Sindsdien ben ik bijenvolken gaan houden. Elke keer dat ik bij een volk kom leer ik weer iets nieuws. Bijen zijn heel vernuftig en hebben een ingewikkelde samenleving. Het is ongelofelijk hoe een bijenvolk samenleeft.” In zijn achtertuin heeft hij tien kasten staan. Het zijn verschillende soorten die hij zelf gemaakt heeft. “Bijen houden kan op veel verschillende manieren. Ook voor het oogsten van de honing zijn diverse methodes. Ik pers de honing liever dan dat ik het draai, omdat er dan meer stuifmeel in de honing blijft zitten. Mensen die last hebben van hooikoorts kunnen door elke dag een theelepel geperste honing te nemen resistent worden, omdat er nog stuifmeel in de honing zit.” Dit jaar heeft hij al een volle emmer kunnen oogsten. “Vorig jaar heb ik geen honing geoogst, omdat de bijen het zwaar hadden. Het weer zat niet mee en ze hadden de honing voor zichzelf nodig.” Het werken met bijen is boeiend, maar niet zonder gevaar. “Als je je goed aankleedt is er niets aan de hand, maar als je dat niet doet en je hebt pech dan kun je flink gestoken worden. Als imker verstoor je namelijk de rust van het volk als je een kast opent.”

Meer uit Vlissingen

‘Vanaf ons balkon zie je alle herkenningspunten van de stad’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

15 uur geleden
Voordracht Frans Naereboutprijs tot 29 augustus 2022

VLISSINGEN - De Frans Naereboutprijs wordt in 2022 opnieuw uitgereikt aan een organisatie en een vrijwilliger die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem. Kent u zo’n organisatie of vrijwilliger of werkt u daarmee samen, dan kunt u deze voor de prijs voordragen!Ook dit jaar is er weer een aanmoedigingsprijs. Ook hiervoor kunt u een organisatie of vrijwilliger voordragen. 

1 dag geleden
Scooterbestuurster lichtgewond bij ongeval Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – Bij een ongeval op de Ritthemsestraat in Oost-Souburg is vanmiddag een scooterbestuurster lichtgewond geraakt. Ze is ter plaatse behandeld.

3 dagen geleden
Auto beschadigd bij eenzijdig ongeval Nieuwe Vlisssingseweg

VLISSINGEN - Een bergingsbedrijf heeft zaterdagavond een beschadigde personenauto getakeld afgevoerd na een eenzijdig ongeval. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
Zomeravondwandelen voor mantelzorgers door Vlissingen

VLISSINGEN - Mantelzorgorganisatie Manteling organiseert in de zomermaanden avondwandelingen voor mantelzorgers. De laatste wandeling deze zomer is op donderdagavond 25 augustus en begint om 19.00 uur. Deze keer is de route binnen de gemeente Vlissingen.

4 dagen geleden
Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

5 dagen geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

5 dagen geleden