Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijeenkomsten over flexwoningen in Biezelinge en Wemeldinge

Bijeenkomsten over flexwoningen in Biezelinge en Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle krijgt er de komende vijf jaar vijftig flexwoningen bij, in Biezelinge en Wemeldinge. Woensdag (1 maart) is er een openbare informatiebijeenkomst voor inwoners over de plannen voor Wemeldinge in dorpshuis De Wemel.

Deze bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en aanmelden is niet nodig. 

Er is behoefte aan snel beschikbare, betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen. Daarom komen er flexwoningen. De Bevelandse gemeenten willen samen met woningcorporatie Beveland Wonen in totaal 450 flexwoningen bouwen. De Kapelse locaties zijn in Biezelinge tussen de begraafplaats, bouwbedrijf Goetheer & Huissoon, de Noordstraat en de spoorlijn en in Wemeldinge op de ijsbaan achter de Prinses Beatrixweg en Oranjeboomstraat.

Starters, spoedzoekers en statushouders

Deze flexwoningen zijn voor starters (50 procent), spoedzoekers (20 procent) en statushouders (30 procent). De flexwoningen zijn tussen de 30 en 45 vierkante meter groot. Ze staan er tijdelijk en woningcorporatie Beveland Wonen plaatst ze, beheert ze en verzorgt de toewijzingen. ‘Ons doel is om de eerste woningen dit jaar te plaatsen’, laat de gemeente Kapelle weten.

Direct omwonenden van de bouwlocatie hebben een brief van de gemeente ontvangen over de ontwikkelingen van de flexwoningen. Ze zijn ook uitgenodigd voor een informatieavond. ‘Ook als u niet direct in de buurt van de bouwlocaties woont, heeft u misschien vragen. U bent dan ook van harte welkom op een van de informatieavonden. We presenteren het plan en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. Naast de bijeenkomst woensdag is er op woensdag 22 maart van 19.30 tot 21.00 uur een in dorpshuis De Vroone in Kapelle over de flexwoningen in Biezelinge.

Meer uit Reimerswaal

Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

4 uur geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

1 dag geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

2 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

2 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

3 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

3 dagen geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

4 dagen geleden