Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijeenkomsten over flexwoningen in Biezelinge en Wemeldinge

Bijeenkomsten over flexwoningen in Biezelinge en Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle krijgt er de komende vijf jaar vijftig flexwoningen bij, in Biezelinge en Wemeldinge. Woensdag (1 maart) is er een openbare informatiebijeenkomst voor inwoners over de plannen voor Wemeldinge in dorpshuis De Wemel.

Deze bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en aanmelden is niet nodig. 

Er is behoefte aan snel beschikbare, betaalbare woningen voor verschillende doelgroepen. Daarom komen er flexwoningen. De Bevelandse gemeenten willen samen met woningcorporatie Beveland Wonen in totaal 450 flexwoningen bouwen. De Kapelse locaties zijn in Biezelinge tussen de begraafplaats, bouwbedrijf Goetheer & Huissoon, de Noordstraat en de spoorlijn en in Wemeldinge op de ijsbaan achter de Prinses Beatrixweg en Oranjeboomstraat.

Starters, spoedzoekers en statushouders

Deze flexwoningen zijn voor starters (50 procent), spoedzoekers (20 procent) en statushouders (30 procent). De flexwoningen zijn tussen de 30 en 45 vierkante meter groot. Ze staan er tijdelijk en woningcorporatie Beveland Wonen plaatst ze, beheert ze en verzorgt de toewijzingen. ‘Ons doel is om de eerste woningen dit jaar te plaatsen’, laat de gemeente Kapelle weten.

Direct omwonenden van de bouwlocatie hebben een brief van de gemeente ontvangen over de ontwikkelingen van de flexwoningen. Ze zijn ook uitgenodigd voor een informatieavond. ‘Ook als u niet direct in de buurt van de bouwlocaties woont, heeft u misschien vragen. U bent dan ook van harte welkom op een van de informatieavonden. We presenteren het plan en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. Naast de bijeenkomst woensdag is er op woensdag 22 maart van 19.30 tot 21.00 uur een in dorpshuis De Vroone in Kapelle over de flexwoningen in Biezelinge.

Meer uit Reimerswaal

Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

2 uur geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

22 uur geleden
Nieuwe naam voor Fruitteeltmuseum Kapelle: Zeeuws Fruit Museum

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle heeft vrijdag haar nieuwe naam onthuld: Zeeuws Fruit Museum.

1 dag geleden
Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

1 dag geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

1 dag geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

2 dagen geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

2 dagen geleden