Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijeenkomsten over aanpak wegen in gemeente Kapelle

Bijeenkomsten over aanpak wegen in gemeente Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle werkt aan een wegenplan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tijdens drie bijeenkomsten legt ze haar plannen voor aan de inwoners.

‘In ons wegenplan beschrijven we de gewenste functie van wegen en straten, zoals de maximumsnelheid van 50 of 30 kilometer per uur’, laat de gemeente Kapelle weten. ‘Ook staat erin welke locaties we willen aanpassen, bijvoorbeeld om de verkeersveiligheid te verbeteren. We hebben hiervoor diverse verkenningen uitgevoerd en begin dit jaar hielden we een enquête, die door velen is ingevuld.’ De resultaten wil Kapelle nu met de inwoners bespreken. ‘Dit vormt de basis voor de verdere uitwerking van het plan.’

Aanmelden

De gemeente organiseert de bijeenkomsten deze maand. Inwoners van Schore en Eversdijk zijn dinsdag 15 september welkom in dorpshuis De Vroone in Kapelle. Voor Wemeldinge is er een bijeenkomst op dinsdag 22 september in dorpshuis De Wemel. Inwoners van Kapelle en Biezelinge zijn maandag 28 september welkom in De Vroone.

De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 21.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht. Dit kan via www.kapelle.nl/wegenplan. Wie vragen heeft over de avonden, kan contact opnemen met Joep Stortelder van de gemeente Kapelle, via [email protected] of 0113–333110.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

6 uur geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

1 dag geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

1 dag geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

1 dag geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

2 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

2 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

2 dagen geleden