Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijeenkomst voor statushouders met ondernemersplannen

Bijeenkomst voor statushouders met ondernemersplannen

MIDDELBURG - Voor Zeeuwse statushouders die een bedrijf willen beginnen, is er maandag (6 mei) in Middelburg een bijeenkomst met trainingen.

Via het Europese project SIREE kunnen statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) die hun eigen bedrijf willen opstarten trainingen volgen en praktische hulp krijgen van coaches. Na de informatiebijeenkomst van maandag kunnen belangstellenden een intakegesprek aanvragen, waarna het trainingsprogramma begint.

Integratie

Het SIREE-project brengt onderwijsinstellingen, lokale overheden, niet-gouvernementele organisaties en liefdadigheidsorganisaties bij elkaar om de sociale integratie van vluchtelingen te verbeteren.

De bijeenkomst vindt maandag plaats in het oude stadhuis aan de Markt in Middelburg. Na de opening door de Middelburgse burgemeester Harald Bergmann geeft Kees van Strien van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) een presentatie over zelfondernemerschap. Het IMK verzorgt de trainingen voor starters, met thema's als marketing en bedrijfsvoering.

Aanmelden

De training is gratis. Naast getraind worden de ondernemers ook begeleid door coaches van de Vereniging Ondernemers Middelburg. Aanmelden voor de informatieavond kan door te mailen naar [email protected]. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Meer uit Middelburg

Zaterdag 25 mei de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars

MIDDELBURG - Aanstaande zaterdag, 25 mei om 14.00 uur is het zover! Dan stroomt het Abdijplein in Middelburg vol voor de Zeeuwse Natuur- en Klimaatmars. Loop ook mee voor de Zeeuwse natuur en tegen de wereldwijde klimaatverandering.  Aansluitend op de mars kun je in de Klimaatcafé Special van ZB en ZMf duiken. Centrale vraag daarin is: 'wat doet het klimaat met jou?'

19 uur geleden
Minder afval in de afvalbak tijdens de Week zonder Afval

REDACTIE - In de Week Zonder Afval van 25 t/m 31 mei staat afvalpreventie centraal. Hoe kunnen consumenten ervoor zorgen dat ze minder afval produceren? Een week lang organiseert Zero Waste Nederland in samenwerking met tientallen partners, workshops, lezingen, evenementen en acties om de consument te helpen bewuster boodschappen te doen, zuiniger met spullen om te gaan, te delen, ruilen of lenen en minder snel weg te gooien. Consumenten kunnen zo op allerlei manieren ontdekken wat ze zelf kunnen doen.

22 uur geleden
Auto belandt op akker bij Arnemuiden

ARNEMUIDEN - De bestuurder van een personenauto is vrijdagmorgen met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig ongeval op de Van Cittersweg bij Arnemuiden. Zijn auto kwam op een akker tot stilstand.

1 dag geleden
Boekpresentatie 'Middelburg, van laag tot hoog' vanmiddag in De Drvkkery Middelburg

MIDDELBURG -  Voor een stad in laag-Nederland vertoont Middelburg opmerkelijk veel hoogteverschillen -misschien niet spectaculair, maar wel heel kenmerkend. Wie bijvoorbeeld fietsend of lopend de 'klim' maakt van de Balans naar de Groenmarkt, ervaart het hoogteverschil van om en nabij vijfmeter (!) aan den lijve. En zo kent de binnenstad heel veel meer saillante hoogteverschillen. 

1 dag geleden
Tot en met zaterdagmiddag lokaal meer dan 50 mm regen mogelijk

REDACTIE - Vrijdag trekken weer stevige onweersbuien over het land. Tot en met zaterdagmiddag is het op veel plekken nat. Er is ook kans op onweer en lokaal kunnen ook windstoten en hagel voorkomen. Tot en met zaterdagmiddag kan lokaal ruim 50 mm regen vallen.

1 dag geleden
Hart van Griffioen gaat nieuwe fase in

MIDDELBURG - Nog voor de zomer start de gemeente met de zogenaamde initiatieffase voor Hart van Griffioen. Op basis van een eerder gemaakte studie, laat de gemeente verder verkennen wat de kansen, mogelijkheden en haalbaarheid is van deze integrale gebiedsontwikkeling.

1 dag geleden
Bunkers kijken op Bunkerdag

MIDDELBURG - Zaterdag 25 mei wordt van 10 tot 17 uur de landelijke Bunkerdag gehouden. Ook in Vlissingen, Dishoek, Zoutelande en Middelburg kunnen bunkers worden bezichtigd.

1 dag geleden