Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijeenkomst voor inwoners over Energieneutraal Hoedekenskerke

Bijeenkomst voor inwoners over Energieneutraal Hoedekenskerke

HOEDEKENSKERKE - De gemeente Borsele houdt maandag de startbijeenkomst ‘Energieneutrale dorpen’ voor alle inwoners van Hoedekenskerke in dorpshuis De Griend. 

Samen met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven maakt de gemeente Borsele een routekaart naar een energieneutraal Hoedekenskerke in 2045. Tijdens de avond is er informatie over de energietransitie, wat dit voor de inwoners gaat betekenen en hoe zij hierin een rol willen en kunnen spelen. Ook stelt de werkgroep ‘Duurzaam Hoedekenskerke’ zich voor. De vier leden zijn voor hun dorpsgenoten het centrale aanspreekpunt als het gaat om isoleren of alternatieve energiebronnen. 

Naast het plenaire programma kunnen bezoekers meer informatie krijgen over apparaten die bijdragen aan een duurzame woning. Volgens de gemeente is dat dé manier om bewustwording voor duurzaamheid en klimaatverandering te creëren. “Door in gesprek te gaan met inwoners over duurzaamheid hopen we de noodzaak om te verduurzamen meer onder de aandacht te brengen’, zegt wethouder Arno Witkam. ‘Daarbij kunnen wij goede initiatieven ondersteunen, zoals de bijeenkomsten en inzet van de werkgroep in Hoedekenskerke.”

Energieneutraal

De routekaart moet inzicht geven in het huidige en toekomstige energiegebruik, de energiebronnen en de wijze waarop er minder energie verbruikt kan worden. Enerzijds wordt ingezet op het isoleren van woningen, zodat het energieverbruik wordt teruggedrongen. Anderzijds gaat het om alternatieven voor aardgas te vinden, zoals een warmtepomp, warmtenet of volledig elektrisch. Ook wordt er gekeken naar duurzame opwekking en opslag van elektriciteit, bijvoorbeeld zonne-energie en windenergie.

Niet alleen in Hoedekenskerke wordt een routekaart ontwikkeld. Inmiddels is er ook gestart met het maken van routekaarten in ’s-Heer Abtskerke, Borssele, Driewegen en Oudelande. Voor het project is Europese subsidie beschikbaar. De bijeenkomst maandag (1 november) begint om 20.00 uur en de inloop is vanaf 19.45 uur. Inwoners van Hoedekenskerke kunnen zich aanmelden via www.borsele.nl/aanmelding 

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

20 uur geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

20 uur geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 dag geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 dag geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

1 dag geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 dagen geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

2 dagen geleden