Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijeenkomst over nieuwbouw scholen in Oost-Souburg

Bijeenkomst over nieuwbouw scholen in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Bij de Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg vindt woensdag een inloopbijeenkomst plaats over de nieuwbouw voor deze school en De Burcht-Rietheim in Oost-Souburg.

De nieuwbouw voor de beide scholen komt op de plaats van hun hoofdlocaties. Voor De Burcht-Rietheim is dat de Van Visvlietstraat en voor De Tweemaster-Kameleon is dat de Jan de Priesterstraat.

Verhuizen

Om de gebouwen te realiseren, verhuizen de leerlingen en leerkrachten van de Tweemaster-Kameleon tijdelijk naar de Roerstraat. De Tweemaster is nu nog gevestigd aan de Jan de Priesterstraat en de Kameleon aan het Oranjeplein.

Ook Kindcentrum Parelburcht bij De Burcht-Rietheim aan de Van Visvlietstraat verhuist. Deze kinderen en medewerkers worden ondergebracht in de bestaande en uit te breiden locatie van De Burcht-Rietheim aan de Dongestraat.

Zomervakantie

De verhuizing van de twee scholen is gepland voor de zomervakantie. Naar verwachting duurt de tijdelijke situatie anderhalf jaar en kunnen de beide scholen eind 2020 hun nieuwe pand betrekken.

Bijeenkomst

De bijeenkomst woensdag (27 februari) in de aula van de Tweemaster-Kameleon op het Oranjeplein duurt van 18.30 tot 20.00 uur en omwonenden zijn welkom. De gemeente Vlissingen informeert de bezoekers over de tijdelijke huisvesting en speelruimte. Ook is er aandacht voor de parkeer- en verkeersmogelijkheden bij de Roerstraat en Dongestraat. De aanwezigen kunnen reageren op de plannen en ideeën meegeven. Van beide scholen zijn er vertegenwoordigers aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer uit Vlissingen

Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

7 uur geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

1 dag geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

2 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

2 dagen geleden
Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

3 dagen geleden
Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

3 dagen geleden
Vlissingen zoekt een Klimaatburgemeester

VLISSINGEN - Van 11 tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Vlissingen.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek. Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Vlissingen? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.[n]

5 dagen geleden