Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijeenkomst over natuurherstel in Westerschelde bij Bath

Bijeenkomst over natuurherstel in Westerschelde bij Bath

BATH - De provincie Zeeland begint in februari met werkzaamheden in de Westerschelde ter hoogte van Bath. De werkzaamheden maken deel uit van het Natuurpakket Westerschelde.

De provincie laat in het water onder meer acht strekdammen aanleggen, verbetert een bestaande dam en verstevigt de vooroever. Bovendien komt er een hoogwatervluchtplaats voor vogels. Op zo’n plek kunnen vogels uitrusten tot het water ver genoeg is gezakt om weer op zoek te gaan naar eten.

Schorren

Alles bij elkaar ontstaat er een gebied met nieuwe natuur van 38 hectare groot. De maatregelen zijn onderdeel van het door de Hedwigepolder, veelbesproken Natuurpakket Westerschelde. De werkzaamheden, die vooral in Zeeuws-Vlaanderen plaatsvinden, moeten de getijdenatuur in de Westerschelde behouden.

De schorren en slikken waarop vogels hun voedsel zoeken en bijzondere planten groeien, worden kleiner doordat de Westerschelde in de loop der jaren is verdiept en versmald. In plaats van het meergeulenstelsel dat heeft gezorgd voor de bijzondere flora en fauna in de zeearm dreigt het één grote geul te worden. Met de werkzaamheden wil de provincie onder meer nieuwe schorren en slikken maken.

Geïnteresseerden zijn donderdag (16 januari) welkom op een inloopbijeenkomst in buurthuis De Tobbe in Bath. De avond duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Meer uit Reimerswaal

Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

13 uur geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

3 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

3 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

4 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

4 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

5 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

5 dagen geleden