Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bij Monkey Moves worden kinderen altijd uitgedaagd'

'Bij Monkey Moves worden kinderen altijd uitgedaagd'

GOES - Vraag wat mensen vroeger het leukste vonden tijdens de gymlessen en een meerderheid zal meteen apekooien zeggen "En wij doen dat altijd", zegt Maarten Spoor. Hij heeft de landelijke sportformule Monkey Moves naar Goes gehaald.

Monkey Moves is bedoeld voor kinderen van anderhalf jaar tot en met negen jaar. Het multisport-programma varieert van speelse gymlessen voor dreumesen en hun vaders en moeders tot lessen waarin basisschoolleerlingen steeds kennismaken met een andere sport.

Maanden

Maarten Spoor maakte in Utrecht kennis met het concept. “Ik gaf turnles en één van mijn trainers wees me op Monkey Moves. Zij vond het iets voor mij. Vijf maanden later ben ik naar Goes verhuisd. Monkey Moves vroeg toen of ik het hier wilde opzetten.”

Spoor hapte toe en is een paar maanden geleden van start gegaan. Hij geeft sinds september op woensdag les in de gymzaal aan de Thorbeckelaan in de Goese Polder en op zaterdag in gymzaal De Krul aan de Hilleweg in Mannee. “Het was de eerste tijd experimenteren en uitvinden wat het beste werkt. Dat leer je het beste in de praktijk”, zegt de sportieve ondernemer.

Koprollen

Volgens hem is Monkey Moves goed, maar vooral ook leuk. “Elke les zijn we bezig met klimmen en klauteren. Dat doen kinderen het liefste. Wat was er vroeger tijdens de gymlessen leuker dan apekooien? Wij doen dat altijd. Door lekker bezig te zijn ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden. Ze worden elke les uitgedaagd. Zo leer ik ze bijvoorbeeld koprollen. Hoe vroeger ze dat kunnen, hoe beter. Met Monkey Moves willen we ze zelfredzaam maken.”

Uitbreiden

Bij de jongste kids helpen de vaders en moeders mee tijdens de lessen. “Aan de ene kant moet dat, omdat ik niet tien kids van twee jaar in de gaten kan houden. Aan de andere kant zie ik dat de vaders en moeders het leuk vinden om mee te doen.”

De kinderen tussen de vier en negen jaar kunnen bij Monkey Moves ontdekken welke sport hen ligt. Tijdens een jaar komen er elf sporten voorbij. “Zo ontdekken ze wat ze gaaf vinden en wat niks. Het maakt de keuze voor een sport op latere leeftijd makkelijker.” Spoor geeft nu alleen nog les in Goes, maar wil komend jaar met Monkey Moves uitbreiden naar andere plaatsen op de Bevelanden.

Proefles

Kinderen die willen kijken of Monkey Moves iets voor hen is kunnen een gratis proefles aanvragen. Kijk daarvoor op de website www.monkeymoves.nl/goes.

Meer uit Beveland

Dertig jaar Goes En-Passant: 'Je 'kinderen' laten zien is steeds weer een hoogtepunt'

GOES - Bij 26 etalages in de Goese binnenstad is nog tot en met maandag 27 mei werk te bewonderen van acht kunstenaars. Dit is de opmaat naar de gratis toegankelijke overzichtstentoonstelling van Goes En-Passant die op zaterdag 1 juni opent voor het publiek in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Voor de dertigste keer. Door de variatie in kunstenaars en de spelregel dat zij nieuw werk moeten tonen, is geen editie hetzelfde geweest. "Dit jubileum voelt als triomf", vertelt kunstenares Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk, die aan de wieg stond van Goes En-Passant.

14 uur geleden
Gecrashte motorrijder reed zonder rijbewijs en vluchtte met 200 km/u van politie

HEINKENSZAND - De motorrijder die zondagochtend op de A58 bij Heinkenszand onderuit ging, had geen geldig rijbewijs. Hij was even daarvoor door de politie gespot met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

1 dag geleden
Motorrijder onderuit op A58 bij Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de snelweg A58 tussen Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke is zondagochtend een motorrijder ten val gekomen.

1 dag geleden
Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

2 dagen geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

2 dagen geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

3 dagen geleden