Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Bij Meliefste knalt de champagnekurk

Bij Meliefste knalt de champagnekurk

Een feestje in een gesloten restaurant. Het mag maandag in Wolphaartsdijk waar Thijs en Anuschka Meliefste van restaurant Meliefste de champagnekurk laten knallen nu de langverwachte eerste Michelinster binnen is.  ,,Dit is echt een kroon op ons werk. Nu op naar de volgende ster.”

Net een uur is hij terug in Wolphaartsdijk, want eigenaar en chef-kok Thijs Meliefste stond afgelopen weekeinde aan het fornuis van hotel Mercure in Han-sur-Lesse. Op weg naar de Ardennen vernam hij het nieuws dat de Michelingids zaterdag per abuis naar buiten bracht. Edwin Vinke van de Kromme Watergang (twee Michelinsterren) appte Thijs: ,,Vriend, je hebt ‘m.” Daarna ontplofte zijn whatsapp en sms-inbox.

Koksbuis
Een doos met lekkernijen en een koksbuis met zijn naam erop liggen maandag al klaar als Thijs uit de auto stapt. Een attentie van Michelin. Het voltallige team zit hutjemutje in het restaurant. Samen gaan ze de officiële uitreiking van de Michelinsterren in het DeLaMar Theater in Amsterdam online volgen. De crew van Meliefste omhelst en knuffelt elkaar. Dat kan volgens Thijs. ,,We testen regelmatig omdat we in het weekend afhaalmaaltijden bereiden. We zijn pas nog getest. Allemaal negatief.”

Thijs en Anuschka zitten strategisch voor de laptop. Vrij snel is Meliefste aan de beurt. ,,Deze ster is de kers op de taart. Een jongensdroom die werkelijkheid wordt”, glundert Thijs in de camera. Na de gebruikelijke felicitaties gaat de kurk van de champagnefles en juicht het Meliefste-team. Enkele vrienden zijn speciaal naar Wolphaartsdijk afgereisd om de kersverse sterrenchef te feliciteren. Zo komt zijn vriend en bekende dj Stefan den Daas uit Den Haag naar Zeeland om een heuse Michelintaart te overhandigen. ,,Die heb ik snel laten maken. Ik heb Thijs ontmoet op Tomorrowland. Het gesprek kwam op passie en inzet. In die zin lijken we op elkaar. We willen de beste zijn”, zegt Den Daas.

Thijs knikt: ,,We zijn nu zes jaar bezig met Meliefste. Ik heb altijd de ambitie gehad om de beste te zijn. Ik ga nu voor twee sterren en misschien komt er ooit een derde. Ik wil de top bereiken.” Hij geeft toe dat hij wel eens tandenknarsend het Michelinsterrenevenement heeft gevolgd. Bijvoorbeeld toen in 2017 AIRrepublic in Cadzand-Bad na enkele maanden al een ster kreeg, terwijl insiders Meliefste al een tijd tipten. ,,Voor hen is dat schitterend. Geen scheve gezichten. Maar goed, die ster is nu binnen en dat is een waanzinnige erkenning voor vele jaren hard werken. Door het team, want we doen dit samen.”

Thijs en Anuschka begonnen zes jaar geleden met zijn tweetjes in wat vroeger Het Veerhuis heette. ,,Nu hebben we 18 mensen op de loonlijst. Door de pandemie hebben we 6 mensen moeten laten gaan. Financieel is de horecasluiting een enorme domper. Alles waar we jaren voor hebben gewerkt is op. Mensen beseffen het niet, maar dit kost honderdduizenden euro's. De steunmaatregelen zijn fijn, maar bij lange na niet genoeg. Met afhaalmaaltijden  verdien je ook weinig. Ik verdien er in een weekend evenveel mee als met één lunch in het restaurant. Ik probeer nu mijn team bij elkaar te houden. Ik ben strijdvaardig. Hopelijk kunnen we in juni open. Dan gaan we weer volle bak. Dan is het ook nodig dat er mensen komen. Ga lekker uit eten!”

Zeeland telt nu acht restaurants met in totaal twaalf sterren. Dat zijn Inter Scaldes in Kruiningen (***), De Kromme Watergang in Slijkplaat (**), Pure C in Cadzand-Bad (**), AIRrepublic in Cadzand-Bad (*), Spetters in Breskens (*), 't Vlasbloemeken in Koewacht (*), Katseveer in Wilhelminadorp (*) en Meliefste in Wolphaartsdijk (*).

Meer uit Zeeland

Meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland

De allereerste Zeeuwse Carrièrekrant is uit! Met meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland, biedt deze krant een uitgebreid overzicht van kansen en mogelijkheden in de regio.  Van technische tot creatieve functies, van startersposities tot leidinggevende functies, de diversiteit aan vacatures weerspiegelt de dynamiek van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Heb je de krant nog niet gelezen? Blader dan hier door de digitale pagina's en ontdek jouw volgende professionele avontuur in het prachtige Zeeland.

1 week geleden
Zeeuwen werken verst van huis

Nu we de coronamaatregelen achter ons laten, gaan Nederlanders weer steeds vaker naar kantoor. Zeeuwen hebben de meeste baat bij (deels) thuiswerken, omdat zij met gemiddeld 31,8 kilometer de langste reis afleggen. Landelijk gezien reist een werknemer gemiddeld 22 kilometer naar de werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar woon-werkafstand.  

3 weken geleden
HOPPAAA! Foodtruckfestival

HOPPAAA! Foodtruckfestival HOPPAAA! tijdens de meivakantie in Burgh Haamstede! Je hoeft drie dagen lang niet te bedenken wat je op het menu zet of waar je met de kids gaat eten. In de meivakantie strijkt namelijk weer het HOPPAAA! foodtruckfestival neer in Burgh Haamstede! Dit festival heeft het karakter van een grote familie reünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer. De leukste foodtrucks presenteren zich, er zijn diverse barretjes, je luistert naar nostalgische hits en voor de kids zijn er volop activiteiten. Het gezinsvriendelijke festival in Burgh Haamstede is van dinsdag 30 april t/m donderdag 2 mei, uiteraard is de toegang gratis. Borrelplanken en smikkelplateaus: Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s. Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen” aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoel competitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten, dat is HOPPAAA!

1 maand geleden
Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center

Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement ‘Maak kennis met het Delta Climate Center’ in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Het Delta Climate Center wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank, samen met een aantal medewerkers, hoe het centrum dit gaat doen. Klein Tank stipte vier punten aan die het centrum uniek maken: de samenwerking tussen mbo, hbo en wo in onderwijs en onderzoek, de thema’s water, energie en voedsel en hoe het hier invulling aan geeft, de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken en dat ze de gehele provincie als een living lab ziet.

1 maand geleden
“Iedereen moet na het werk weer veilig thuis komen”

“We hebben binnen ons bedrijf aandacht voor veiligheid in de breedste zin van het woord. Iedereen moet immers na het werk weer gezond en veilig thuis kunnen komen. Aandacht voor verkeersveiligheid hoort daar zeker bij. Dat betekent voor ons bedrijf dat we alle voertuigen standaard uitrusten met uiteenlopende veiligheidssystemen, dat we mensen aanspreken op verkeersveilig weggedrag, dat we rekening houden met rust- en rijtijden en chauffeurs goed inwerken op een nieuw voertuig.” Ronald Wielemaker is directeur van het gelijknamige familiebedrijf Wielemaker BV. Dit is een Zeeuwse transportonderneming, waar ongeveer 90 medewerkers dagelijks actief zijn met het inzamelen van afvalstoffen. Daarnaast speelt het bedrijf, met het transport van deelstromen, een logistieke rol in de circulaire ontwikkeling van onze regio. Veel van het werk vindt logischerwijs plaats op de weg. Daarvoor beschikt Wielemaker over ongeveer 70 voertuigen, zoals vuilnisauto’s, haakarmauto’s, portaalauto’s en trekker/oplegger combinaties. Ronald vertelt dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen ‘alle vinkjes wat betreft veiligheidssystemen aangaan’. “Natuurlijk! Ik heb het altijd vreemd gevonden dat lichte personenauto’s eerder standaard voorzien werden van airbags dan grote vrachtwagencombinaties. Alle extra veiligheidsmogelijkheden omarmen we, dus zaken als remassistentie, rijbaanassistentie, dodehoeksensoren en camera’s beschouwen wij steevast als standaard.”

1 maand geleden
Kick-off 'Boost the Energy Transition'

Op donderdag 11 april kwamen 18 geselecteerde bedrijven samen voor de kick-off van het opwerkprogramma van de energiechallenge 'Boost the Energy Transition', georganiseerd door Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Dit initiatief heeft als doel om ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers te stimuleren om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Het evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om duurzame energieoplossingen te bevorderen, en komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de vraag naar dergelijke oplossingen hoog is. Met de helft van de geselecteerde bedrijven uit Zeeland belooft deze challenge een aanzienlijke impact te hebben op het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

1 maand geleden
Zakelijk overnachten met luxe en comfort

Ervaar het gemak van zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Op een centraal gelegen locatie, op slechts 2 autominuten van de A58 en A17 en op een korte 20 minuten rijden van Breda, is dit hotel de perfecte plek voor jouw zakelijke verblijf. De kamers De kamers bieden het comfort en de luxe die je nodig hebt na een lange werkdag. Met een kitchenette voorzien van een spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond uit eten te gaan. En dankzij de gratis wifi kun je ook in het hotel efficiënt werken aan jouw taken.

1 maand geleden