Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bij Alpha Arnemuiden is iedereen welkom

Bij Alpha Arnemuiden is iedereen welkom

ARNEMUIDEN - Een groep inwoners van Arnemuiden uit verschillende kerkgenootschappen beginnen woensdag 16 december met een Alpha Online. Het zijn tien bijeenkomsten waarin jong en oud praten over de vragen van het leven en het geloof. Iedereen is welkom om aan te sluiten.

Een van de initiatiefnemers is Lionel van Belzen. Hij wil Alpha geen cursus noemen, omdat ‘mensen dan denken aan iets wat verplicht is’. “Je mag uitstappen wanneer je wil. Ik houd het liever op ontmoetingen.”

Groepjes

Alpha is een wereldwijd initiatief en bestaat al 25 jaar. Overal in Nederland, ook in Zeeland, zijn groepjes mensen van zowel gelovigen als niet-gelovigen actief. Tijdens de ontmoetingen leren ze elkaar kennen, praten over de levensvragen en maken kennis met het geloof. In Arnemuiden komen ze voor het tweede jaar bij elkaar.

Laptop

Het motto is dit jaar ‘thuis vanaf de bank maar niet alleen’. “Vorig jaar was het een succes. Dit jaar vinden de ontmoetingen online plaats vanwege het coronavirus. Aan de ene kant is het een nadeel, omdat je de persoonlijke contacten mist. Aan de andere kant heeft het voordelen. De drempel is lager. Mensen kunnen gewoon vanuit huis, vanaf de bank, met hun laptop op schoot, meeluisteren. Dat is handig als je een gezin en een drukke baan hebt. We hebben nu bijvoorbeeld al een aanmelding van iemand uit Vlissingen, die anders misschien niet had meegedaan.”

Platform

De online ontmoetingen vinden via Zoom plaats. De lokale groepen krijgen hulp van het landelijke platform, zodat alles gesmeerd loopt. Tijdens de eerste bijeenkomst in Arnemuiden op 16 december leggen de initiatiefnemers uit wat Alpha is waarna de aanwezigen in online groepjes uiteen gaan om te praten over een thema.

Interessant

Daarna volgen nog negen Alpha-avonden, die steeds van 19.30 uur tot 21.30 uur duren. “Het is interessant voor iedereen. Zowel jong als oud en zowel uit Arnemuiden als uit andere plekken. Online kan heel Nederland meedoen met Alpha Arnemuiden”, lacht Van Belzen. “Ik hoop op zoveel mogelijk mensen.”

Alpha Arnemuiden heeft een Facebook-pagina met meer informatie over de cursus. Opgeven kan via [email protected].

Meer uit Middelburg

Herstructurering siloterrein in Middelburg van start

MIDDELBURG - Op vrijdag 29 september heeft wethouder Rutger Schonis, samen met belanghebbenden en enthousiaste ondernemers, de starthandeling verricht om het voormalige CZAV terrein, bekend als het siloterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg, te transformeren tot een dynamisch en aantrekkelijk gebied voor ondernemers.

1 dag geleden
Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

1 dag geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

1 dag geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

1 dag geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

1 dag geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

2 dagen geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

2 dagen geleden