Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bieb helpt met belastingaangifte

Bieb helpt met belastingaangifte

Wie hulp nodig heeft bij het invullen van de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen kan terecht bij de bibliotheken in Middelburg en Vlissingen en bij Stichting Welzijn Veere in Oostkapelle.

Samen met de ouderenbonden organiseert ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland op afspraak gratis toegankelijke belastingspreekuren voor particulieren. De begeleiders vullen de papieren niet in, maar helpen de bezoekers wel met hun vragen. Voor wie zelf aangifte wil doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. 
 

Middelburg
In de bibliotheek in Middelburg zijn er spreekuren op dinsdag 5 maart, donderdag 14 maart, dinsdag 19 maart, donderdag 28 maart, dinsdag 2 april, donderdag 11 april, dinsdag 16 april, donderdag 25 april en dinsdag 30 april. De bijeenkomsten zijn steeds te bezoeken tussen 10.00 tot 12.00 uur.
 

Vlissingen
In de Vlissingse bieb zijn mensen welkom op woensdag 6 maart van 10.00 tot 12.15 uur, donderdag 21 maart van 19.00 tot 22.00 uur, vrijdag 29 maart van 13.00 tot 17.15 uur, zaterdag 6 april van 10.00 tot 12.15 uur, woensdag 17 april van 13.00 tot 17.15 uur en donderdag 25 april van 19.00 tot 22.00 uur.
 

Oostkapelle 
Bij Stichting Welzijn Veere in Oostkapelle zijn de spreekuren op woensdag 13 maart, woensdag 20 maart, woensdag 10 april en woensdag 17 april. De bijeenkomsten zijn telkens te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden
De afspraken duren steeds een half uur. Aanmelding gaat op afspraak via www.dezb.nl (Middelburg), www.bibliotheekvlissingen.nl (Vlissingen) of www.welzijnveere.nl (gemeente Veere).

De ingevulde aangifte kan gratis worden geprint.
 

Meer uit Middelburg

'Ga eens samen een kop koffiedrinken'

SEROOSKERKE - Sinds 2015 woont Lama in Serooskerke, maar oorspronkelijk komt ze uit Syrië. Ze heeft in de tijd dat ze in Nederland is al veel mensen leren kennen. 

3 uur geleden
Dit weekend Zeeuwse Vliegdagen op Vliegveld Midden-Zeeland

ARNEMUIDEN - Zaterdag 20 en zondag 21 juli gaat het eindelijk weer gebeuren: de Zeeuwse Vliegdagen op Vliegveld Midden-Zeeland. Na twee succesvolle edities in 2018 en 2019, gooide corona roet in het eten. En vorig jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege het weer. Havenmeesters Remco en Madelief zijn blij dat het evenement dit jaar weer plaats kan vinden. Remco: 'We zien de Vliegdagen als een dagje uit voor de hele familie en om kennis te maken met de Zeeuwse luchtvaart.'  Op vliegvakantie naar Oostende Remco: ,,Vliegveld Midden-Zeeland bestaat sinds 1969 en is op 13 juni 1970 geopend voor gemotoriseerd vliegverkeer."Madelief: ,,Toen waren er nog vakantievluchten met 10, 12 personen naar Oostende, Rotterdam of Amsterdam. Dat was wel iets anders dan een Boeing 747. Nu wordt de luchthaven onder andere gebruikt voor de zakenluchtvaart, door offshore bedrijven en pleziervluchten. Er zijn ook vliegscholen op de luchthaven, die vliegopleidingen bieden voor het particuliere brevet. En één van de helikopters van de kustwacht is hier gestationeerd. Dat is echt een aanwinst."Remco: ,,Voor ons en voor Zeeland. De helikopter is van dichtbij te bewonderen tijdens de Zeeuwse Vliegdagen en de bemanning is aanwezig om vragen te beantwoorden."Madelief: ,,Een tijdje geleden leidde ik mijn opa en oma rond over het vliegveld. Natuurlijk liet ik ze ook de helikopter zien. Toen we de hangar binnenstapten vielen ze bijna achterover, zo indrukwekkend vonden ze het. Dan realiseer ik me dat ik op een heel bijzonder plek werk."

7 uur geleden
GGD Zeeland tekent met vijf Zeeuwse gemeenten Zonvenant van Nationaal Huidfonds

MIDDELBURG - "Onze inwoners beschermen tegen huidkanker. Daar zetten we ons natuurlijk graag voor in", aldus Joke Gaemers, directeur van GGD Zeeland. De GGD heeft daarom het Zonvenant, een initiatief van het Nationaal Huidfonds, ondertekend. 

11 uur geleden
Kunstwerk Gazaanse kunstenaar opgehangen in Middelburg

MIDDELBURG - Het kunstwerk 'I'm still alive' van kunstenaar Maisara Baroud uit Gaza is heeft een ook plek gekregen in Middelburg. Het kunstwerk werd donderdag in de colonnade aan de Groenmarkt in Middelburg opgehangen met medewerking van dominee Chris Kors en de gemeente van de Nieuwe Kerk.

1 dag geleden
Gemeente Veere neemt maatregelen tegen langdurige leegstand woningen

DOMBURG - Binnen de gemeente Veere is er een beperkt aantal woningen dat langdurig leegstaat. Dit zijn woningen die langer dan zes maanden niet bewoond zijn. De gemeente vindt het zonde dat deze woningen onbenut blijven, zeker gezien de huidige woningmarkt. Daarom heeft de gemeenteraad van Veere de Leegstandsverordening vastgesteld. 

1 dag geleden
Zaterdag 32e edtitieTrekkertrek in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aanstaande zaterdag wordt voor de 32e keer de Trekkertrek in Aagtekerke georganiseerd. Het evenement vindt dit jaar plaats op een andere locatie, namelijk aan de Herenweg in Aagtekerke.  

1 dag geleden
Oud-leden tafeltennisvereniging Middelburg gezocht voor een feestje

MIDDELBURG - Dit jaar bestaat TTC Middelburg 20 jaar. De tafeltennisvereniging wil dit zaterdag 31 augustus vieren met huidige en oud-leden van de club. 

2 dagen geleden