Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden houdt geen grote campagnebijeenkomsten tijdens crisis

Biden houdt geen grote campagnebijeenkomsten tijdens crisis

WILMINGTON (RTR/AFP) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden zal in aanloop naar de presidentsverkiezingen geen massale campagnebijeenkomsten houden tijdens de coronacrisis. Zijn tegenstrever Donald Trump heeft wel voor een groot publiek campagne gevoerd.

In zijn thuisbasis Wilmington in de staat Delaware zei Biden in een gesprek met verslaggevers dat hij het advies van dokters volgt om geen grote bijeenkomsten te houden. Hij is zelf nog niet getest op het coronavirus.

Het optreden van president Trump in deze crisis getuigt van een "historisch mismanagement", zei Biden. Als de president eerder had gehandeld, zou dat volgens hem veel zieken hebben gescheeld en zouden de economische gevolgen kleiner zijn geweest. De Democraat kwam met aangepaste plannen om de virusverspreiding te lijf te gaan. Zo zou er meer getest moeten worden en minstens 100.000 mensen ingehuurd moeten worden voor contactonderzoek van besmette personen. Als hij tot president gekozen zou worden, zou Biden de topexpert Anthony Fauci vragen om langer aan te blijven.

Poll

Trump heeft kritiek op zijn aanpak van de pandemie altijd weerlegd door erop te wijzen dat hij de grenzen met China en Europa heeft gesloten. Stijging van het aantal coronagevallen zou grotendeels toe te schrijven zijn aan meer testen.

In een dinsdag gepubliceerde poll ligt Trump 10 procent achter op Biden: 44 tegen 54 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

NEW YORK (ANP/AFP) - Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell weigerde mee te werken toen de FBI voor haar deur stond. Agenten moesten daardoor haar voordeur openbreken, zeggen aanklagers in rechtbankdocumenten.

26 minuten geleden
'Latijns-Amerika meldt nu meer coronadoden dan Noord-Amerika'

SANTIAGO (ANP/RTR) - Het dodental door het coronavirus ligt in Latijns-Amerika voor het eerst hoger dan in Noord-Amerika. Persbureau Reuters becijferde dat Latijns-Amerikaanse landen samen 144.680 sterfgevallen hebben gemeld. Dat zijn er bijna 1000 meer dan in de Verenigde Staten en Canada.

35 minuten geleden
Slachtoffers Weinstein maken bezwaar tegen miljoenenschikking

NEW YORK (ANP/RTR) - Zes vrouwen die zeggen te zijn misbruikt door Harvey Weinstein, hebben bij een rechtbank in New York bezwaar gemaakt tegen een miljoenenschikking. Die moet slachtoffers van de gevallen filmproducent het recht geven duizenden dollars aan compensatie te claimen.

2 uur geleden
Merkel verwacht nog geen akkoord over coronahulp Europa

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse regeringsleider Angela Merkel verwacht nog geen akkoord over het geplande Europese coronaherstelfonds en de Europese begroting voor de komende jaren. De bondskanselier zei niet te kunnen garanderen dat de Europese leiders eind deze week een overeenkomst bereiken op een top in Brussel, gezien de verschillen.

3 uur geleden
Rechter blokkeert eerste executies door regering-Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechtbank in Washington heeft op het laatste moment de uitvoering van de eerste executies door de regering-Trump geblokkeerd. Het gaat om vier moordenaars die ter dood zijn veroordeeld door een nationale (federale) rechtbank. Het zouden de eerste executies op federaal niveau zijn geweest sinds 2003.

5 uur geleden
Hongkong scherpt coronabeleid weer aan

HONGKONG (ANP) - De autoriteiten in Hongkong leggen inwoners met ingang van woensdag nieuwe beperkingen op om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Zo mogen mensen in het openbaar nog maar in groepen van vier personen bij elkaar komen. Ook wordt het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht gesteld, bericht de krant South China Morning Post.

6 uur geleden
Santokhi gekozen tot president Suriname, Brunswijk vicepresident

PARAMARIBO (ANP) - Chan Santokhi en Ronnie Brunswijk zijn met algemene stemmen gekozen tot respectievelijk president en vicepresident van Suriname. Dat gebeurde in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblée, het parlement van Suriname. Ze worden donderdag geïnstalleerd.

7 uur geleden