Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Biden biedt aan verhoging winstbelasting bedrijven te schrappen'

'Biden biedt aan verhoging winstbelasting bedrijven te schrappen'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft tijdens onderhandelingen met de Republikeinen aangeboden om zijn voorgestelde verhoging van de vennootschapsbelasting te schrappen. In ruil daarvoor moeten ze akkoord gaan met ten minste 1 biljoen dollar aan nieuwe uitgaven aan infrastructuur. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Het zou een grote concessie zijn van de Democratische president in een poging om een deal te sluiten. Biden wilde de winstbelasting voor bedrijven eerder opschroeven naar een maximum van 28 procent. Nu zou hij bereid zijn in plaats daarvan een minimumbelasting in te stellen van 15 procent voor Amerikaanse bedrijven.

Vorige week presenteerde Biden een begrotingsvoorstel dat voorziet in 6 biljoen dollar aan overheidsuitgaven. In het 1700 pagina's tellende plan wordt onder meer geschetst hoe Biden geld wil pompen in het oplappen van Amerikaanse infrastructuur. Er wordt volgens Amerikaanse media geïnvesteerd in bijvoorbeeld wegen, waterleidingen, snel internet en laadstations voor elektrische voertuigen. Ook het uitbreiden van de sociale zekerheid en het terugdringen van ongelijkheid zijn speerpunten voor de 78-jarige politicus.

Biden moet zijn economische plannen nog door het Congres zien te loodsen. Daar controleert zijn Democratische Partij zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat, al heeft hij in dat Hogerhuis de kleinst mogelijke meerderheid. Dat betekent dat hij zich geen dissidenten kan permitteren en dat de Republikeinen allerlei obstakels kunnen opwerpen.

Meer uit Financieel

Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

2 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

4 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

5 uur geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

6 uur geleden
Topvrouw Marjan van Loon neemt afscheid bij Shell Nederland

DEN HAAG (ANP) - Topvrouw Marjan van Loon neemt na zeven jaar afscheid als hoogste baas bij Shell Nederland. Haar functie wordt per 1 april overgenomen door Frans Everts, die al 33 jaar werkt voor Shell in uiteenlopende rollen over de hele wereld.

8 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

12 uur geleden
Statiegeld van 15 cent op blikjes gaat zaterdag officieel in

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag zit er 15 eurocent statiegeld op het gros van de blikjes bier, fris en andere dranken. Die blikjes zijn voorzien van een speciaal statiegeldlogo en kunnen worden ingeleverd bij onder meer grote supermarkten en tankstations langs snelwegen waar consumenten dat statiegeld dan terug kunnen krijgen. Om het statiegeld op blik onder de publieke aandacht te brengen komt er een voorlichtingscampagne.

12 uur geleden