Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: Amerikaanse economie zit nog altijd in de problemen

Biden: Amerikaanse economie zit nog altijd in de problemen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie zit nog altijd in de problemen. Die woorden sprak de Amerikaanse president Joe Biden vrijdag tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis. De Democraat hekelde het gegeven dat de Republikeinen niet bereid zijn om de volledige omvang van zijn coronasteunpakket "dat nodig is om de crisis aan te pakken" te ondersteunen.

Volgens Biden bereiken een heleboel mensen een soort van breekpunt. Hij beloofde snel te zullen handelen, waarbij de president verwees naar het zwakker dan verwachte banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag bekendmaakte. Volgens Biden is het beter om nu voor snelheid te kiezen dan voor voortslepende onderhandelingen over regels.

Uit de banencijfers kwam naar voren dat de lonen in de particuliere sector nauwelijks zijn gestegen. In de horeca en vrijetijdssector verdwenen de afgelopen twee maanden bijna 600.000 banen. Het werkloosheidscijfer daalde wel, maar dat kwam vooral doordat sommige Amerikanen de zoektocht naar een baan opgaven.

10 miljoen banen verloren

In vergelijking met de piek van voor de pandemie zijn in de VS zo'n 10 miljoen banen verloren gegaan. Het rapport geeft het wetsvoorstel van Biden voor 1,9 biljoen dollar aan coronasteun kracht bij. De senaat stemde eerder op vrijdag in met de plannen, maar heeft wel een aantal wijzigingen in het plan aangebracht zoals extra steun voor ziekenhuizen op het platteland. Door de aanpassingen moet het Huis van Afgevaardigden, dat er al eerder mee instemde, er nog een keer over stemmen.

Biden ziet er niets in om het totale pakket te verkleinen. Volgens hem valt er een les te leren en dat is dat er niet genoeg kan worden gedaan. De commissies van het Huis en de Senaat hebben tot 16 februari de tijd om de stimuleringswetgeving op te stellen volgens de richtlijnen die eerder op vrijdag in de Senaat werden goedgekeurd.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

29 minuten geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciƫle vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

4 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

23 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiƫle status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

1 dag geleden
CEO JPMorgan ontkent contact met Jeffrey Epstein

NEW YORK (ANP/RTR) - CEO en bestuursvoorzitter Jamie Dimon van bankconcern JPMorgan Chase zegt nooit contact te hebben gehad met zedendelinquent Jeffrey Epstein. Dat heeft hij vrijdag onder ede verklaard in een zaak die de Amerikaanse Maagdeneilanden en slachtoffers van Epstein hebben aangespannen tegen het bedrijf.

1 dag geleden
Deal Ford en Tesla goed ontvangen door Amerikaanse beleggers

NEW YORK (ANP) - Een deal van autofabrikant Ford met Tesla is goed ontvangen door beleggers op Wall Street. Zij zetten het aandeel Ford vrijdag meer dan 6 procent hoger, nadat bekend werd dat eigenaren van een elektrische Ford in de VS en Canada vanaf volgend jaar ook terechtkunnen bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Ford gaat namelijk de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gebruiken voor zijn voertuigen. Tesla kreeg er bijna 5 procent aan beurswaarde bij.

1 dag geleden