Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bianca Tange vindt zichzelf een pietje-precies

Bianca Tange vindt zichzelf een pietje-precies

MIDDELBURG - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts wakker van? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Bianca Tange. 


Wie is Bianca?

“Ik ben een harde werker. Van jongs af aan werk ik al. Op mijn veertiende ongeveer begon ik als winkelmeisje bij een slagerij in de binnenstad van Middelburg, waar ik ben opgegroeid. Later werkte ik ook bij Jac Hermans (supermarkt, redactie) en ondertussen deed ik de mavo. Daarna volgde ik de opleiding SPW, Sociaal Pedagogisch Werk.”

Kom je uit een ondernemende familie?

“Nee, helemaal niet. Mijn vader werkte op het postkantoor en heeft daar verschillende functies gehad. Mijn moeder is altijd thuis geweest, voor mijn zus en mij. Zelf heb ik eerst ook voor een baas gewerkt. Nadat ik de opleiding SPW had afgerond, ging ik aan de slag in de kinderopvang. Ik groeide door van pedagogisch medewerker naar senior pedagogisch medewerker. In die functie coachte ik mensen op de werkvloer. Later werd ik manager. Daarvoor heb ik op mijn dertigste het HBO-diploma Social Work behaald. Uiteindelijk ben ik acht jaar manager in de kinderopvang geweest. Met de verantwoordelijkheid over zoveel mensen en locaties runde ik toen eigenlijk al een bedrijf.”

Wilde je daardoor voor jezelf beginnen?

“Toen nog niet zozeer. Maar er veranderde veel in de kinderopvang door de crisis (in 2008, redactie). We gingen van twaalf naar vier managers en in mijn functie kwam ik steeds verder van de werkvloer af te staan. Het werd meer aansturen op afstand en beleid schrijven, vanachter mijn bureau. Door alle veranderingen kreeg ik geen energie meer van mijn baan en besloot ik ontslag te nemen. Toen heb ik best een tijdje nagedacht over wat ik wilde en uitvaartbegeleider leek me een mooi vak. Daarom ben ik de opleiding tot uitvaartondernemer gaan volgen. De meeste mensen komen na de opleiding bij een groter bedrijf terecht, maar daar heb je dan ook meer die afstand en ik had juist bedacht dat ik uitvaartbegeleiding vanuit mijn hart wilde doen. Zo heb ik Eigen Stijl tweeënhalf jaar geleden bedacht.”

Welk type ondernemer ben jij?


“Een creatieve ondernemer. Ik ben altijd bezig met hoe ik mezelf kan laten zien. Er ligt nog steeds een taboe op de uitvaartbranche en ik merk dat mensen het fijn vinden dat ik dingen deel. Zo zien ze dat het ook anders kan dan standaard. Mensen mogen een uitvaart echt op hun eigen manier invullen.”

Wil je dat je bedrijf nog verder groeit?


“Dat zou ik wel willen. Toonaangevend zijn in Zeeland met enkele uitvaartbegeleiders, lijkt me heel mooi. Mijn droom is ook om een eigen uitvaartcentrum te hebben. Intiem en warm, waar nabestaanden op een persoonlijke manier afscheid kunnen nemen.”

Hoe beïnvloedt de coronacrisis jouw werk?


“Gelukkig valt de situatie in Zeeland mee. Het is wel anders werken en dat was wennen, bijvoorbeeld als je een eerste gesprek op afstand moet doen. Ook kun je mensen geen hand geven. Gelukkig mogen er nu honderd mensen bij een uitvaart zijn, al zijn er maar weinig locaties waar honderd aanwezigen anderhalve meter afstand kunnen houden. Ik denk wel dat uitvaarten steeds persoonlijker worden. Mede door de coronacrisis zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een intiem afscheid.”

Wat is het mooiste en moeilijkste aan je werk?

“Het mooiste vind ik dat ieder mens uniek is en de uitvaart op zijn of haar eigen manier kan vormgeven. Als nabestaanden na een uitvaart zeggen dat ik ze fijn heb begeleid, dan heb ik het goed gedaan. Daar doe ik het voor. Moeilijk vind ik dat ik soms ‘s nachts wakker word en denk aan wat ik allemaal nog moet regelen voor een uitvaart. Ik ben wel een pietje-precies.”

Met wie zou jij eens aan de keukentafel willen zitten?

“Manu Keirse. Dat is een Belgische psycholoog die veel onderzoek heeft gedaan naar rouwbegeleiding. Ik vind hem een inspirerende man.”[n]

Meer uit Middelburg

Benefietconcert Luc Ponet voor Stichting De Rijckere-orgel 1776

MIDDELBURG - Zaterdagavond 20 augustus 2022 is er weer een benefietconcert ten bate van de Stichting De Rijckere-orgel 1776. Dit concert wordt verzorgd door de internationaal bekende organist Luc Ponet uit Tongeren (B). Hij bespeelt het Duyschot/Mu¨ller-orgel in de Sint Augustinuskerk te Middelburg. Inbreng van een selectie van de actieve deelnemers aan de masterclass die Luc Ponet die dag in Middelburg verzorgt zal zijn programma completeren. Het thema van deze masterclass is “17e en 18e-eeuwse orgelmuziek uit de Zuidelijke Nederlanden en het Prinsbisdom Luik”. Op het programma staat muziek van o.a. Peeter Cornet, Abraham van den Kerckhoven, Peter Philips, John Bull, Lambert Chaumont en Jacobus La Fosse.

10 uur geleden
Iedereen welkom in open atelier en expositie Kunst aan de kust in Biggekerke

BIGGEKERKE - Iedereen is van harte welkom in het atelier van Beeld in Balans in Biggekerke. Deze expositie is onderdeel van de Kunstroute Zoutelande (KUNST AAN DE KUST) waar dit jaar Biggekerke en Meliskerke een prominentere rol spelen met 8 locaties.

10 uur geleden
Politie houdt dronken man aan in Domburg

DOMBURG -Politie Walcheren kreeg vannacht in Domburg, na het sluiten van de uitgaansgelegenheden, te maken met twee lastige en dronken personen die niet wilden vertrekken nadat ze eerder in de horeca al voor overlast hadden gezorgd. 

13 uur geleden
Terra Maris past zomerprogramma aan

OOSTKAPELLE - Omdat andere activiteiten zijn afgelast heeft Terra Maris in Oostkapelle de zomerprogrammering aangepast, en enkele nieuwe activiteiten ingepland.

16 uur geleden
Museum Arnemuiden verwerft dagboek van ondergedoken Franse soldaat

ARNEMUIDEN - Al jaren heeft de familie La Soe uit Arnemuiden een dagboekje in het bezit, in het Frans geschreven. Het is een opmerkelijk verhaal. Tijdens de Duitse aanval op Nederland in 1940 werd Zeeland verdedigd door Franse soldaten. De overmacht was voor hen te groot. Ze vluchten vanuit Vlissingen naar het zuiden. De Franse soldaat Roger Houssin dook echter onder in Arnemuiden. Na de bevrijding stuurde hij zijn dagboek op. Zo belandde het bij de familie la Soe. Elisabeth la Soe-Davidse (87) besloot dit jaar het dagboek over te dragen aan Museum Arnemuiden. Gisteren overhandigde ze het geschrift aan de voorzitter van het museum, Leen Schouls.

17 uur geleden
Motor en auto botsen in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Torenweg in Middelburg zijn dinsdagochtend een motorrijder en een automobiliste met elkaar in botsing gekomen. Geen van de twee raakte ernstig gewond.

1 dag geleden
Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

MIDDELBURG - Op 10 september 2022 is het zover: het allereerste Swim to Fight Cancer event in Middelburg. Met deze kletsnatte evenement wil de organisatie proberen om zo veel mogelijk deelnemers te laten zwemmen met als doel om een mooi bedrag aan donaties op te halen om baanbrekend onderzoek naar kanker mogelijk te maken (KWF) en er samen een knallend feest van maken. Want niemand kan ontkennen dat een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn een betere wereld is.

1 dag geleden