Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bezwaren tegen nieuwbouw Hotel Britannia grotendeels ongegrond verklaard

Bezwaren tegen nieuwbouw Hotel Britannia grotendeels ongegrond verklaard

VLISSINGEN – De rechtbank Zeeland West-Brabant heeft vandaag een tussenuitspraak gedaan in de zaak over de omgevingsvergunning van de nieuwbouw van Hotel Britannia. Op 24 november heeft de rechtbank drie beroepen behandeld die zijn ingediend door omwonenden die zich hebben verenigd in de Stichting Britannia naar Menselijke Maat. De rechtbank heeft het overgrote deel van de beroepen ongegrond verklaard.

De bezwaren die de Stichting Britannia naar Menselijke Maat tegen de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van het hotel heeft, richten zich vooral op de hoogte van de geplande nieuwbouw en de te verwachten problemen ten aanzien van schaduw, wind- en verkeersoverlast. De rechtbank heeft geconcludeerd dat de gemeente alle aspecten met betrekking tot woon- en leefklimaat op zorgvuldige en juist wijze heeft overwogen. Beroepen van omwonenden die op meer dan 200 meter van het hotel wonen zijn eveneens ongegrond verklaard. Op één punt dient de vergunning te worden aangepast: het sterrenrestaurant dat op de achttiende verdieping van het hotel moet worden gerealiseerd dient als een zelfstandig restaurant te worden beschouwd en niet als onderdeel van het hotel. 

Steensoort
Daarbij stelt de rechter in de tussenuitspraak dat er niet langer moet worden gewacht met de keuze van de steensoort en de kleur van de steen. De gemeente wordt nu in de gelegenheid gesteld om deze punten op te nemen in een herstelbesluit. De gemeente laat weten om over het punt van de horeca en de goedkeuring van steen en kleursoort met de vergunninghouder, AVV Beheer, in overleg te treden. Wanneer deze punten zijn opgelost doet de rechtbank een definitieve uitstaak in deze zaak. De Stichting Britannia naar Menselijke Maat was nog niet op de hoogte van de tussenuitspraak en over eventuele vervolgstappen is nog niets bekend.

Meer uit Vlissingen

Hotelier Joost van Damme verbouwt Zeevaartschool tot hotel

VLISSINGEN - Hotelier Joost van Damme is er al sinds 2018 mee bezig: een hotel in de voormalige Zeevaartschool op Boulevard Bankert. Nu heeft hij de plannen rond en zijn slopers begonnen met het strippen van het interieur van het monumentale pand. Als alles volgens planning verloopt gaat het viersterrenhotel nog voor het eind van het jaar open.

9 uur geleden
Vrouw lichtgewond bij ongeval

VLISSINGEN - Een vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen.

1 dag geleden
Groene Ster definitief nog een jaar in de eredivisie

Veenendaal - Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

1 dag geleden
Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

SAS VAN GENT - Twee duo's van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R. 

1 dag geleden
Koningsdagconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

VLISSINGEN - Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Speciale gasten zijn de gedecoreerden die vanaf 2019 samen met de nog te decoreren inwoners tijdens de lintjesregen dit jaar. De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, zal hierbij ook aanwezig zijn en een korte toespraak houden.

2 dagen geleden
MarnixMarkt bij de Marnixkerk

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

4 dagen geleden
'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

4 dagen geleden