Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bezoekers New York twee weken in quarantaine

Bezoekers New York twee weken in quarantaine

NEW YORK (ANP/RTR/DPA) - Bezoekers uit andere Amerikaanse staten zullen bij een bezoek aan de staat New York twee weken in quarantaine moeten in de strijd tegen het coronavirus. De maatregel geldt voor reizigers uit gebieden met een groot aantal coronabesmettingen, zoals Florida en Texas. De lijst wordt steeds geactualiseerd.

Ook in de staten New Jersey en Connecticut wordt een verplichte zelfisolatie van veertien dagen van kracht. De gouverneurs van de drie staten benadrukken dat hun inwoners zwaar te lijden hadden onder de coronacrisis, en dat zij een nieuwe golf besmettingen willen voorkomen. Volgens gouverneur Phil Murphy van New Jersey gingen de inwoners van de drie staten "door een hel en weer terug". Hij en zijn collega's willen niet "nog een ronde".

De staat New York met de gelijknamige metropool was een tijd het epicentrum van de coronapandemie, met dagelijks 800 doden en duizenden besmettingen. Maar het aantal infecties daalde aanzienlijk door allerlei maatregelen. In andere delen van de VS daarentegen is sprake van een forse toename, mogelijk door een te snelle versoepeling van de coronaregels.

Meer uit Buitenland

Xi belooft sterkere banden met Belarus tijdens bezoek Loekasjenko

BEIJING (ANP/RTR) - China wil de banden met Belarus aanhalen, heeft president Xi Jinping volgens Chinese en Belarussische staatsmedia toegezegd. Maandag kreeg hij zijn Belarussische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko op bezoek in Beijing.

36 minuten geleden
Elf klimmers gedood na uitbarsting vulkaan in Indonesië

JAKARTA (ANP) - Elf klimmers zijn gedood door de uitbarsting van de vulkaan Marapi in West-Sumatra afgelopen weekend. Ze werden maandag gevonden door reddingswerkers. Drie klimmers werden levend aangetroffen en twaalf worden nog steeds vermist.

4 uur geleden
Duitse vicebondskanselier niet naar klimaattop om begroting

BERLIJN (ANP) - De Duitse vicebondskanselier Robert Habeck reist niet naar de klimaattop in Dubai vanwege de begrotingscrisis in eigen land.

4 uur geleden
Israëlische leger nu ook met grondtroepen actief in heel Gaza

TEL AVIV/GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger (IDF) is zondag met grondtroepen opgerukt naar het zuiden van de Gazastrook. Dat betekent dat de IDF nu grondaanvallen uitvoert in de gehele Gazastrook, bevestigt legerwoordvoerder Daniel Hagari. Israël voert al langer grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in het zuiden van Gaza.

11 uur geleden
Verdachte die in Parijs toerist doodstak zwoer trouw aan IS

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Een 26-jarige man die verdacht wordt van het doden van een Duitse toerist en het verwonden van twee anderen, onder wie een Brit, vlak bij de Eiffeltoren in Parijs op zaterdagavond, heeft trouw gezworen aan de Islamitische Staat (IS). Hij deed dit in een video die op sociale media te zien is, zei aanklager Jean-François Ricard zondag.

12 uur geleden
IS eist dodelijke bomaanslag tijdens mis op Filipijnen op

MARAWI (ANP/AFP) - Islamitische Staat (IS) heeft de bomaanslag opgeëist op de Filipijnen waarbij zondag vier mensen om het leven kwamen. "Soldaten van het Kalifaat brachten een bom tot ontploffing op een grote bijeenkomst van christenen in de stad Marawi", schreef de groep op Telegram.

12 uur geleden
Drie familieleden aangehouden van verdachte mesaanval Parijs

PARIJS (ANP) - Drie familieleden van de vermoedelijke dader die zaterdag een toerist doodstak in Parijs zijn opgepakt, meldt de Franse zender BFMTV. De Franse politie heeft gemeld onderzoek te doen naar een "terroristisch complot" rond de aanval. De aanvaller verwondde twee anderen met een hamer.

15 uur geleden