Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewonersmiddagen Fraude en Veiligheid in Goes

Bewonersmiddagen Fraude en Veiligheid in Goes

GOES - In het afgelopen jaar is het aantal Zeeuwse meldingen van digitale fraude met bijna 60% gestegen. Hoog tijd vinden een aantal regionale partijen om hier aandacht aan te schenken en de handen ineen te slaan. Zo worden er in het voorjaar in de gemeente Goes een aantal bewonersmiddagen georganiseerd waar tips worden gedeeld rondom dit thema.

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord of hebben de berichten zelf ontvangen. De WhatsAppjes of sms’jes met de vraag om geld te storten voor een vriend, kennis of kleinzoon- dochter in nood. Of de ‘phishing’ e-mails waarin het lijkt alsof banken of andere instanties vragen om inlogcodes of andere persoonlijke informatie. Deze berichtjes worden bijvoorbeeld ontvangen via de telefoon, computer of tablet.

Ook de babbeltruc aan de deur bestaat nog steeds. Mensen die aanbellen en zich voordoen als iemand van de thuiszorg. Allemaal vormen van fraude met soms heel vervelende gevolgen. “Iedereen kan slachtoffer worden van digitale criminaliteit”, zegt Wietske van den Broek van Politie Zeeland-West-Brabant. “Van oud tot jong en door alle lagen van de bevolking heen.” In Zeeland werden er in 2021 in totaal 1.401 gevallen van oplichting geregistreerd met een schadebedrag van meer dan 4,6 miljoen euro.

Politie, Allévo, Gemeente Goes en SMWO organiseren in april vier bewonersmiddagen voor ‘Fraude en Veiligheid’. Door uzelf te laten informeren over de werkwijze van de criminelen, wordt u alerter en wordt de kans kleiner dat u slachtoffer wordt. 

De middagen worden in alle wijken van Goes georganiseerd. De toegang is gratis en er wordt voorafgaand aan de middagen een kleine lunch verzorgd om 12:30 uur voor degene die hier gebruik van willen maken. 

We ontmoeten u graag op één van deze middagen. 

Aanmelden

Het is nodig om uzelf vooraf aan te melden via het telefoonnummer: 0113- 277 111 of via het e-mail adres: [email protected] Let op, het aantal plaatsen is beperkt, vol is vol.

Bewonersmiddag Goes-Noord: 7 april 13:30-15:00 uur Locatie de Spinne

Bewonersmiddag Goes-West: 14 april 13:30-15:00 uur Locatie de Westkant

Bewonersmiddag Goes-Oost: 21 april 13:30-15:00 uur Locatie Jan Lighthart

Bewonersmiddag Goes-Zuid: 28 april 13:30-15:00 uur Locatie de Pit.

Meer uit Beveland

Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

1 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

6 uur geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden
Politie: 'Gevonden lichaam in Goes is van vermiste man'

GOES - Bij de zoektocht naar een vermiste man in Goes is vrijdag een stoffelijk overschot aangetroffen. Dat blijkt de 68-jarige man te zijn, die vermist werd in Goes, meldt de politie vrijdagmiddag. ‘Er is geen sprake van een misdrijf’, aldus de politie. 

2 dagen geleden