Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewoners Zanddijk komen in verweer tegen verkeersproject

Bewoners Zanddijk komen in verweer tegen verkeersproject

YERSEKE - Een groep bewoners van de Zanddijk en omliggende wegen legt zich niet neer bij de voorgestelde aanpak om de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen Kruiningen en Yerseke veiliger te maken. Hierdoor raken omwonenden mogelijk hun huis kwijt. 

Donderdag presenteerde gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland het voorstel voor de aanpak van de Zanddijk en Molendijk. Uit vier scenario's kiest het college van Gedeputeerde Staten voor verbreding van de Zanddijk en de realisatie van een extra verbinding vanaf de Molendijk richting de bedrijven in de Olzendepolder. 

Noodkreet

Een bewonersgroep stuurde onlangs een noodkreet naar de provincie om niet de Zanddijk te verbreden, maar een poldertracé te realiseren. Dat is volgens Van der Maas echter 'veel te duur'. Tegenstanders van de verbreding vrezen hun huis uit te moeten. “Ik kan niet garanderen dat dat te voorkomen is”, zei Van der Maas donderdag. “Maar dit scenario is financieel haalbaar en het meest kansrijk. We gaan samen met omwonenden kijken hoe we de uitvoering van dit plan kunnen optimaliseren.”

Flessenhals

De bewonersgroep beraadt zich op actie, laat Zanddijkbewoner Wil Meijer vrijdag namens de groep weten. "We zijn nu alles op een rijtje aan het zetten." Naast de vrees dat omwonenden hun huis kwijtraken, vindt de groep verbreding van de Zanddijk geen oplossing voor de lange termijn. "De Olzendepolder is in ontwikkeling, dus het verkeer van en naar de bedrijven zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dat moet allemaal over de Zanddijk en die blijft een flessenhals, ook met een weg erbij vanaf de Molendijk." 

Ook zoekt de groep uit of de Zanddijk wel verbreed mag worden met het oog op de extra geluidsoverlast en uitstoot van schadelijke stoffen door het toenemende verkeer.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

2 dagen geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

3 dagen geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

3 dagen geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

3 dagen geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

4 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

4 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

4 dagen geleden