Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewoners Westwal stoppen verzet tegen komst zorgcomplex

Bewoners Westwal stoppen verzet tegen komst zorgcomplex

GOES - De bewoners van de Westwal en omliggende straten staken hun verzet tegen de vergunning voor een particulier verzorgingshuis voor dementerenden van Martha Flore.

Hun belangrijkste bezwaren en grootste zorgen zijn weggenomen door toezeggingen van Flore en de gemeente Goes, zeggen ze donderdag in een open brief.

De belangrijkste is dat het toekomstige zorgcomplex vanaf de Nieuwstraat wordt bevoorraad. “Dit betekent dat bestelbusjes en zwaarder verkeer geen gebruik zullen maken van de Westwal”, zeggen de bewoners.

Parkeerplaatsen

Volgens de gemeente kan de bevoorrading vanaf de Nieuwstraat plaatsvinden zonder dat dit ten koste gaat van de bestaande parkeerplaatsen.

Ook komt er een verkeersdrempel op de Westwal en heeft de gemeente toegezegd dat er intensieve handhaving is op het verkeer in de straat waar nu alleen bewoners mogen rijden.

ROC

Op de plek van het voormalige ROC-gebouw komt een zorgcomplex met 28 appartementen voor dementerenden. Martha Flore heeft overal in het land complexen, onder meer in Maastricht, Rotterdam en Twello.

Meer uit Beveland

Ongeval Goes veroorzaakt files op Ringbaan-West

GOES - Bij een ongeval vlakbij een rotonde op de Ringbaan-West raakten vanmiddag twee auto’s beschadigd. Het ongeval zorgde voor flinke files in Goes.

15 uur geleden
Forse schade bij botsing op Eerste Deltaweg Kats

KATS – Door een ongeval op de 1e Deltaweg ter hoogte van Kats zijn woendag drie auto’s flink beschadigd geraakt. Er is niemand gewond geraakt.

17 uur geleden
Op zoek naar vrijwilligers voor de erfgoedsector? Lift dan mee met erfgoedvrijwilliger.nl!

MIDDELBURG - Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Plaats dan snel een korte klus op erfgoedvrijwilliger.nl en lift mee op een landelijke wervingscampagne. In september en oktober wordt er vanuit het platform Erfgoedvrijwilliger een online campagne uitgezet om meer mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

1 dag geleden
A58 in beide richtingen dicht vanwege persoon op viaduct

KAPELLE - De A58 is vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest ter hoogte van Kapelle. De hulpdiensten waren ter plekke bij een suïcidaal persoon.

1 dag geleden
Goes geniet op en top van kermis

GOES - De kermis in Goes is in volle gang.

1 dag geleden
‘Festival haalt kwalitatief beste films naar Zeeland’

VLISSINGEN - Nog een paar weken en dan vormt bioscoop CineCity in Vlissingen opnieuw het decor voor het internationale filmfestival Film by the Sea. Dit jaar beleeft het gerenommeerde filmevenement zijn 24e editie en is met meer dan honderd films weer terug op het niveau van voor de twee coronajaren.Toch is het festivaldirecteur Jan Doense niet te doen om de hoeveelheid films, maar de kwaliteit ervan. “Het is natuurlijk geweldig dat we weer een onbeperkt festival kunnen organiseren, want er is eindelijk weer ruimte voor feesten en livemuziek. Dat hebben we wel gemist de afgelopen twee edities. We hebben de mazzel gehad dat we tussen de lockdowns in toch relatief normale festivals hadden. Er waren weliswaar minder films, maar evenveel vertoningen als de jaren daarvoor. We hadden ook online programma’s, maar het merendeel van de films werd toch in de bioscoop bekeken. De kwaliteit van de films stond en staat ook dit jaar weer bovenaan.”Doense vertelt dat ze voor de komende editie toch ook weer gekozen hebben voor een online programma. “Hybride festivals zijn na corona niet meer weg te denken. We willen mensen in bijvoorbeeld Groningen ook de mogelijkheid bieden het festival mee te maken.”Drive-in

2 dagen geleden
Campinggast aangehouden na inbraak in boten

WOLPHAARTSDIJK - Agenten namen maandagochtend de auto van een mogelijke inbreker in beslag om te onderzoeken of goederen die in het voertuig lagen van diefstal afkomstig zijn. Ook de vermoedelijke inbreker zelf werd aangehouden.

2 dagen geleden