Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewoners en vrijwilligers Simnia op bezoek in het gemeentehuis

Bewoners en vrijwilligers Simnia op bezoek in het gemeentehuis

DOMBURG - Vandaag, op woensdagochtend 27 oktober, wandelde wethouder Chris Maas mee met bewoners en vrijwilligers van verzorgingshuis Simnia. Wekelijks worden de bewoners door een groep vrijwilligers begeleid of gereden door de omgeving van Domburg. 

Uitgenodigd op het gemeentehuis
Wethouder Maas ziet de groep regelmatig op de woensdag wandelen door Domburg. Hij heeft grote waardering voor de inzet van de vrijwilligers. Daarin nodigde hij de groep uit op het gemeentehuis voor een kopje koffie en een gebakje.

Waardering voor de vrijwilligers
Rond de 50 bewoners en vrijwilligers van Simnia waren aanwezig. Namens de gemeente sprak wethouder Maas zijn waardering uit voor de vrijwilligers: “Jullie zijn zo ongelofelijk belangrijk en jullie staan vanochtend voor mij symbool voor alle vrijwilligers – en dat zijn er heel veel in de gemeente Veere – die ouderen ondersteunen, jongerenwerk doen, voetbal- en muziekverenigingen laten draaien, musea enzovoort. Het verdient van de kant van de gemeente heel veel respect en waardering. Hartstikke bedankt!”

Na het koffiemoment vervolgde Chris Maas samen met de groep de wandeling door Domburg.

Meer uit Middelburg

Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

3 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

4 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

6 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

6 uur geleden
Auto belandt in sloot bij botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke

AAGTEKERKE- Bij een botsing tussen twee personenauto's op de Prelaatweg is zondagmiddag een auto in de sloot beland. Eén bestuurder is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.  De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

7 uur geleden
Aftellen tot Kerstmis: adventstoer gelanceerd in Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - In Middelburg is vrijdag de zogenoemde Advent Visual Art Tour gelanceerd. De toer, waarbij in de maand december iedere dag een nieuw scherm met videokunst wordt geopend, maakt deel uit van Middelburg Winterstad.

14 uur geleden
Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

1 dag geleden