Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewegen in de natuur tijdens Walcherse ontmoetingsdag

Bewegen in de natuur tijdens Walcherse ontmoetingsdag

VLISSINGEN - Op de vrijdagen 30 augustus en 27 september houdt Stichting Hart voor de Zorg de Walcherse ontmoetingsdagen voor 55 plussers. Ze zoekt hiervoor nog 100 vrijwilligers.

Ontmoeten, bewegen en de natuur staan centraal bij de Walcherse ontmoetingsdagen in en om museum Terra Maris in Oostkapelle. De dagen zijn bedoeld voor 55-plussers die zelfstandig wonen en gebruik maken van zorg en ondersteuning. 'Om de gasten een bijzondere dag te laten ervaren, zoeken we per ontmoetingsdag 50 vrijwilligers', laat de stichting, die de ontmoetingsdagen met verschillende andere partners organiseert, weten. 'Per ontmoetingsdag is er ook plaats voor 50 deelnemers.'

Afhankelijk

'Regelmatig ga ik naar het bos bij de Manteling om energie op te doen', vertelt Anita Aerts van de stichting over de aanleiding voor de Walcherse ontmoetingsdagen. 'Omdat ik al vele jaren werk in de zorg, vroeg ik me af hoe dat dan gaat als je ouder wordt en bijvoorbeeld een rollator nodig hebt. Je bent dan afhankelijk van anderen om hier te mogen zijn. Weten ouderen nog wel hoe het voelt om dit te ervaren? Juist deze mensen zou ik graag dezelfde ervaring en levensenergie willen geven, in de hoop dat ze daarna deze stap zelf weer nemen met een maatje.'

Programma

De ontmoetingsdag is een startpunt, waarbij de gasten mogelijkheden krijgen aangereikt om vaker naar buiten te gaan. Er staan meerdere activiteiten op het programma, zoals een rondleiding door de Manteling, handmassages en schilderen en boetseren.

Iedere deelnemer wordt (indien gewenst) voor de hele dag gekoppeld aan een vrijwilliger. Voorafgaand aan de ontmoetingsdagen worden de vrijwilligers goed geïnformeerd.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden, het liefst voor 12 juli, via Janneke of Rianne van vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Welzijn Middelburg: [email protected] of tel. 0118-727029.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

22 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden