Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bewegen in de natuur tijdens Walcherse ontmoetingsdag

Bewegen in de natuur tijdens Walcherse ontmoetingsdag

VLISSINGEN - Op de vrijdagen 30 augustus en 27 september houdt Stichting Hart voor de Zorg de Walcherse ontmoetingsdagen voor 55 plussers. Ze zoekt hiervoor nog 100 vrijwilligers.

Ontmoeten, bewegen en de natuur staan centraal bij de Walcherse ontmoetingsdagen in en om museum Terra Maris in Oostkapelle. De dagen zijn bedoeld voor 55-plussers die zelfstandig wonen en gebruik maken van zorg en ondersteuning. 'Om de gasten een bijzondere dag te laten ervaren, zoeken we per ontmoetingsdag 50 vrijwilligers', laat de stichting, die de ontmoetingsdagen met verschillende andere partners organiseert, weten. 'Per ontmoetingsdag is er ook plaats voor 50 deelnemers.'

Afhankelijk

'Regelmatig ga ik naar het bos bij de Manteling om energie op te doen', vertelt Anita Aerts van de stichting over de aanleiding voor de Walcherse ontmoetingsdagen. 'Omdat ik al vele jaren werk in de zorg, vroeg ik me af hoe dat dan gaat als je ouder wordt en bijvoorbeeld een rollator nodig hebt. Je bent dan afhankelijk van anderen om hier te mogen zijn. Weten ouderen nog wel hoe het voelt om dit te ervaren? Juist deze mensen zou ik graag dezelfde ervaring en levensenergie willen geven, in de hoop dat ze daarna deze stap zelf weer nemen met een maatje.'

Programma

De ontmoetingsdag is een startpunt, waarbij de gasten mogelijkheden krijgen aangereikt om vaker naar buiten te gaan. Er staan meerdere activiteiten op het programma, zoals een rondleiding door de Manteling, handmassages en schilderen en boetseren.

Iedere deelnemer wordt (indien gewenst) voor de hele dag gekoppeld aan een vrijwilliger. Voorafgaand aan de ontmoetingsdagen worden de vrijwilligers goed geïnformeerd.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden, het liefst voor 12 juli, via Janneke of Rianne van vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Welzijn Middelburg: [email protected] of tel. 0118-727029.

Meer uit Middelburg

Stichting Ruilwinkel op Walcheren start tekenwedstrijd in zoektocht naar een locatie

MIDDELBURG - Stichting Ruilwinkel op Walcheren is op zoek naar een geschikte locatie in Middelburg om de activiteiten van de organisatie verder uit te bouwen. De stichting is in dat kader een actie gestart in samenwerking met de zelfstandig adviseur van de RegioBank in Middelburg, Corstanje Assurantiën.

2 uur geleden
Bomont wint titel beste leerbedrijf 2023 in de sector handel

MIDDELBURG - Bomont Middelburg is dé winnaar uit een selectie van 169 genomineerde leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector handel, dit maakt SBB 31-3-2023 bekend. Tijdens het Ambassadeursgala van SBB op 15 mei wordt bekend gemaakt welke sectorwinnaar zich de allerbeste van Nederland kan noemen.

6 uur geleden
Omstanders redden fietser uit gracht in Middelburg

MIDDELBURG - Alerte omstanders hebben zaterdagnacht een persoon gered uit het water bij de Langevielebuitenbrug in Middelburg. Het slachtoffer is door het ambulancepersoneel onderzocht.

7 uur geleden
Zicht op meer geld voor het Bibliotheekwerk in de gemeenten Noord-Beveland en Veere

DOMBURG - De Rijksoverheid heeft besloten dat elke gemeente met ingang van 2025 moet zorgen voor een bereikbare en toegankelijke Bibliotheekvoorziening. Noord-Beveland en Veere zijn de enige gemeenten in Nederland waar geen Bibliotheekgebouw is, maar inwoners gebruik kunnen maken van de Bibliobus. Bibliotheken hebben hun maatschappelijke functies succesvol verbreed en hun impact is vergroot. Het gevolg daarvan is dat de dienstverlening die door de Bibliobussen wordt geboden verder aangevuld dient te worden. Naast het lezen en de educatieve functie voor de scholen, gaat ook de maatschappelijke functie van de Bibliotheek meer aandacht krijgen in deze gemeenten.

1 dag geleden
Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

2 dagen geleden
Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR in Middelburg, van zaterdag 1 april tot en met zondag 21 mei 2023. De expositie wordt zaterdag om 16.00 geopend in de galerie in de Lange Noodstraat.

2 dagen geleden
Museum Arnemuiden weer open voor publiek

ARNEMUIDEN - Vanaf zaterdag 1 april is het Museum Arnemuiden weer open voor bezoekers. Het museum is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ga op ontdekkingstocht in het verleden van Arnemuiden en leer meer over de visserij, bewonder de streekdracht compleet met -sieraden en breng een bezoekje aan ’t Uusje van Eine.

2 dagen geleden